Home / Nieuws / Nieuwe cursus imkeren in Dieren

Nieuwe cursus imkeren in Dieren

DIEREN – De Dierense imkersvereniging De Immenhof start zaterdag 16 februari met een beginnerscursus imkeren. Deelnemers hebben na twaalf bijeenkomsten de basiskennis in huis om zelf verder te kunnen met bijen houden.

De eerste bijeenkomst is vooral praktisch en organisatorisch van aard. Als in maart de bijen gaan vliegen, gaat de groep ook praktisch aan de slag. Tot aan de zwermtijd is te zien hoe de nesten groeien en de honingvoorraad toeneemt. Begin mei volgt de zwermtijd, de spannendste tijd van het jaar als de jonge koninginnen nieuwe nesten beginnen voor het volgende seizoen. Als het weer meewerkt, kunnen begin augustus de bijenkasten op de heide worden gezet.
De cursus bestaat uit ongeveer twaalf zaterdagen, verspreid over het seizoen. Deelname kost 125 euro. Daarnaast dienen deelnemers zelf een imkerjack en handschoenen aan te schaffen. De Dierense imkers hopen op veel belangstelling en hopen daarnaast aan deze cursus enkele nieuwe leden over te houden.

Bart de Coo: 0313-427922
bartdecoo@bartdecoo.nl

Lees ook

Nieuwe bestuursleden voor Rhedens Dorpsbelang

RHEDEN – Het bestuur van Rhedens Dorpsbelang gaat er anders uitzien. Er is een nieuw …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.