Home / Rheden-Regiobode / Nieuwe bomen in Velp

Nieuwe bomen in Velp

VELP – De gemeente Rheden plant 44 nieuwe lindebomen langs de vernieuwde Arnhemsestraatweg, Daalhuizerweg en de Nordlaan in Velp. Vorig jaar zijn hier 50 bomen gekapt in verband met de reconstructie van deze wegen.

De plantwerkzaamheden starten maandag 14 januari in de Nordlaan. Aan beide kanten worden veertien bomen geplant. Aan de Daalhuizerweg komen 25 nieuwe bomen. In de berm langs de parallelweg van de Arnhemstraatweg worden vijf nieuwe bomen geplant. Het verplanten van de 44 bomen duurt ongeveer twee weken. Voor het doorgaande verkeer is tijdens de plantwerkzaamheden beperkte hinder. Het verkeer wordt met borden geadviseerd een andere route te kiezen.

De lindebomen voor de Nordlaan en Daalhuizerweg zijn afkomstig van het bedrijventerrein De Beemd in Velp en zijn al behoorlijk groot. Door deze grotere bomen te planten ontstaat direct weer een mooie laan. Langs de Arnhemsestraatweg komt een smallere soort lindebomen in verband met bovenleidingen van de trolleybussen. Na de plantwerkzaamheden komt een einde aan de werkzaamheden aan de Arnhemsestraatweg, Daalhuizerweg en de Nordlaan die in januari 2018 begonnen.

Lees ook

PlusBus Rheden/Rozendaal rijdt weer

RHEDEN/ROZENDAAL – PlusBus Rheden/Rozendaal is weer in bedrijf. De vrijwilligers mogen weer passagiers vervoeren, hoewel …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.