Home / Doesburg-Regiobode / Nieuw bestuur zorgt voor voortgang Hanzedag Doesburg

Nieuw bestuur zorgt voor voortgang Hanzedag Doesburg

DOESBURG – Voor de Hanzedag in Doesburg is onlangs een nieuw bestuur gevormd. Dat betekent dat er dit jaar toch een Hanzefeest komt en wel op zaterdag 8 juni.

In december besloot het vorige bestuur dat het Hanzefeest niet meer door kon gaan. Het bestuur stopte ermee en daarnaast leken er te weinig vrijwilligers te zijn. Ruim twee weken geleden is met een aantal mensen de taak opgepakt om een nieuw bestuur te vormen en inmiddels zijn ook daadwerkelijk de benodigde handtekeningen gezet. Het bestuur bestaat uit voorzitter Auke Nederhoed, secretaris Ineke Dingemans, penningmeester Henny Slokker en bestuurslid Paul Weustink.
“We realiseren ons dat het kort dag is, maar we gaan ervoor. We hopen dan ook op vele vrijwilligers uit Doesburg die mee willen helpen. Hoe u zich kunt aanmelden, wordt op korte termijn bekend gemaakt”, aldus het nieuwe bestuur.

De binnenstad van Doesburg is op zaterdag 8 juni voor de elfde keer het toneel voor een groots middeleeuws festijn. Van 11.00 tot 18.00 uur vormt de stad het decor voor oude ambachten, levende have, marktstalletjes, kampementen en andere middeleeuwse taferelen. Honderden figuranten in middeleeuwse kledij schuifelen door de straten. Er is straattoneel en muziek. Tevens vindt de traditionele Sint-Maartensmaaltijd plaats in de Martinikerk en wordt een verzamel- en curiosamarkt gehouden op het marktplein. Het thema van deze dag is Het dagelijks leven in de Middeleeuwen.

De Stichting Doesburgse Hanzefeesten beschikt over vele honderden kostuums en de Hanzenaaigilde maakt er elk jaar nieuwe bij. Dit jaar ligt het accent van de kleding op dat van de gewone man of vrouw, de horigen, de bedelaars en arme kinderen.

Lees ook

Energieloket Zevenaar open voor vragen

GEM.ZEVENAAR – Inwoners van de gemeente Zevenaar kunnen via het Energieloket Zevenaar gratis hun vragen …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.