Home / Brummen-Regiobode / Niels Mulder wint tien over rood-toernooi SC Klarenbeek

Niels Mulder wint tien over rood-toernooi SC Klarenbeek

KLARENBEEK – De afdeling biljart van SC Klarenbeek kan terugkijken op een succesvol tien over rood-toernooi. Het toernooi werd gewonnen door Niels Mulder.

In zijn openingswoord op 7 januari meldde voorzitter Tonnie Brugman dat er ieder jaar wat minder inschrijvingen zijn, maar dat het vooral om de gezelligheid gaat. Toch hoopt hij dat in de komende jaren het aantal inschrijvingen weer zal toenemen.
Het toernooi is 31 jaar geleden opgestart omdat de biljartsport in januari min of meer stil ligt. In al die jaren werd de inschrijving en de organisatie gedaan door Freek Berenschot. Terecht dat Freek op zondag 6 januari door de voorzitter van de sportclub werd uitgeroepen tot vrijwilliger van het jaar.
Ook deden er dit jaar op woensdag wat minder dames mee. Om deze ‘nieuwe’ tak van het tien over rood-toernooi te koesteren, kregen de tien beste dames een fles wijn. De allerbeste drie waren Brigitte van Werven, Babette van Heeren en Larissa Romijn. Zij kregen een Douglasbon.
Ondanks het feit dat tijdens dit toernooi de voorzitter moest worden opgenomen in het ziekenhuis, verliep de rest van het toernooi, mede door de inzet van vele vrijwilligers, perfect. De finale werd gespeeld op zaterdag 12 januari. Niels Mulder behaalde een eerste plaats in de vijfde ronde na een serie van negen caramboles. Frans de Valk werd tweede, Peter de Valk derde en Jan Korenblek vierde. Overige finalisten waren Ab Hissink, Johan Welmers, Martin Udink, Rob van Engeland, Evert Buitenhuis en Jan Uenk.

Lees ook

Kinderen van Herman Riewald zetten oorlogsmuseum in Doesburg voort

DOESBURG – Afgelopen februari overleed Herman Riewald. De Doesburger was de oprichter van Oorlogsmuseum de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.