Home / Nieuws / Merle wint vier prijzen op Regiofinale Prinses Christina Concours

Merle wint vier prijzen op Regiofinale Prinses Christina Concours

DE STEEG – Merle van der Lijke (14) uit De Steeg was één van de 60 jongeren tussen de twaalf en twintig jaar die afgelopen weekend mee dee aan de Regiofinale van het Prinses Christina Concours Oost-Nederland. Verdeeld over het land worden er zeven voorrondes gehouden. De beste kandidaten uit de voorrondes gaan door naar de nationale halve finale op 6 april in Den Haag.

Merle deed voor de eerste keer mee aan het PCC in de leeftijdscategorie twaalf tot en met veertien jaar. Ze speelde op haar harp Nocturne in Es van M. Glinka en de Baroque Flamenco in Es van D. Henson-Conant. En dat deed ze met veel succes. Ze won maar liefst vier prijzen: een eerste prijs, de nationale halve finaleprijs, de laureatenprijs én de publieksprijs. “Als je Merle ziet, dan zie je een jong meisje. Als ze gaat spelen zie je een volwassene. Tot ze opstaat, dan zie je weer dat ze hartstikke jong is.”, aldus publiek na afloop van de finale. De laureatencommissie zei over Merle: “Ze begon met het knuffelen van haar instrument en eindigde met een ferme tik. Dan weet iedereen wel wie we bedoelen.”

Merle speelt zes jaar harp en studeert sinds twee jaar bij harpiste Erika Waardenburg. Ze zit in de derde klas van het Stedelijk Gymnasium in Arnhem. Merle won al diverse prijzen, waaronder een eerste prijs bij De Muziekwedstrijd, de junior editie van het Prinses Christina Concours in 2015, een tweede prijs bij het Rosa Spier Harp Concours in 2018 als ook een eerste prijs bij de Flute Factor, een internationaal fluitconcours. Die prijs won ze samen met haar zusje Sarah, die fluit speelt. In 2016 trad Merle met O’G3NE op tijdens het Kinderprinsengrachtconcert.

Lees ook

Meander leest Meander

VELP – Meander is het nieuwe stripfiguurtje dat kinderen in Rheden wat moet bijbrengen over …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.