Home / Brummen-Regiobode / Mandala’s tekenen in de Kruiskerk

Mandala’s tekenen in de Kruiskerk

EERBEEK – In de Bongerd achter de Kruiskerk in Eerbeek worden de komende maanden op drie avonden mandala’s getekend. Er zijn bijeenkomsten op donderdagen 31 januari, 21 februari en 14 maart.

“Het woord mandala stamt uit het Sanskriet en betekent magische cirkel. Dit ronde kader heeft een dienend karakter en geeft de tekenaar de bescherming van een beschutte eigen ruimte, waarin je al tekenend kunt bewegen. De cirkelvorm is een grens die als hulpmiddel dient om de eigen binnenwereld te onderzoeken en daarbinnen grenzen te stellen of juist te doorbreken. Luister naar je intuïtie en kom jezelf tegen. Vaak is dit verrassend, onthullend en leerzaam”, zegt de organisatie, die bestaat uit docent beeldende vorming Ykje Idema en kerkelijk werker Thecla Cornet.
De workshops zijn voor iedereen geschikt, ook voor mensen die al jaren niet hebben getekend. “Bij mandala tekenen gaat het om de weg die je aflegt, het resultaat is niet het belangrijkste. Mandala tekenen kan een vorm van meditatie zijn, een kijkje naar binnen.”
Meedoen kost 15 euro voor drie avonden van 19.30 tot 21.30 uur. Daarnaast hebben deelnemers een passer nodig, evenals een potlood, fineliner, liniaal, puntenslijper en een gummetje. Opgave kan bij Ykje Idema via ideykje@outlook.com, tel 06 – 41337864 of bij Thecla Cornet, t.cornet@harkes.nu.

Lees ook

Jubileum Wereldwinkel Beekbergen

BEEKBERGEN – Wereldwinkel Beekbergen bestaat 35 jaar en daar wordt nog tot en met 16 …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.