Home / Brummen-Regiobode / Loenermark huldigt veel trouwe leden

Loenermark huldigt veel trouwe leden

LOENEN – Voetbalvereniging Loenermark heeft weer een flink aantal trouwe leden in het zonnetje gezet. Maar liefst 32 jubilarissen zijn al 25, 40, 50 of 60 jaar lid zijn van de club. Tijdens de nieuwjaarsreceptie werden ze toegesproken door vice-voorzitter Gerrit Blom. De kantine van het clubhuis was rijkelijk gevuld met belangstellenden.

Ben Gabriël en Gerrit Nieuwenhuis zijn beiden zestig jaar lid van Loenermark. Nieuwenhuis heeft een lange staat van dienst en heeft zich bijzonder verdienstelijk gemaakt bij de club. Bij Loenermark komt hij niet veel meer, alhoewel hij in december nog actief deelemer was aan het kerstkaarten. Blom: “Ondanks dat we je niet zo veel meer bij de club zien, weet ik dat jij Loenermark voor altijd in je hart hebt gesloten.“
Ben Gabriël kijkt vaak met een kritische blik de verrichtingen van het eerste elftal, maar ook naar die van de scheidsrechter. Hij maakt al jaren deel uit van de tuchtcommissie. Blom: “Je blijft in ieder geval verbonden met het voetbal. Je hebt het bestuur uitstekend geholpen en geadviseerd bij de tuchtzaak van de wedstrijd tegen Sp. Brummen. Mede door jouw toedoen is Loenermark er toen goed uitgesprongen. Ik hoop dat dit niet vaker voorkomt, maar ik weet zeker dat je ons opnieuw terzijde wil staan.”

Vijftig jaar lid van de club zijn Jan Klomp, Jan ter Velde, Henk Blom, Jan Gorsseling, Anton van Overbeek en Gerard Reusken. Jan Klomp is een enthousiast toeschouwer bij wedstrijden van de G-voetballers. Blom: “Je hebt inmiddels met succes het certificaat scheidsrechter G-Voetbal gehaald en fluit regelmatig je wedstrijdje.” Jan ter Velde heeft in die vijftig jaren veel voor Loenermark betekend en is ruim veertig jaar leider geweest van diverse jeugd- en seniorenelftallen. Henk Blom is altijd een trouwe supporter van het eerste elftal. Bij zowel thuis- als ook uitwedstrijden. Over Jan Gorsseling zei Blom: “Was het enige jaren geleden het tweede elftal dat volop je aandacht kreeg, omdat Jordy daarvan de grensrechter was, nu volg je zo veel als mogelijk het voormalige achtste en tegenwoordig vijfde elftal, waarvan Jordy nu speler is”.
Antoon van Overbeek en Gerard Reusken zijn twee gezworen kameraden en beiden nog heel actief betrokken bij de vereniging. Antoon is wekelijks toeschouwer bij het eerste elftal en Gerard is ook regelmatig van de partij. Gerard is al een aantal jaren assistent-scheidsrechter bij het tweede elftal, waarmee hij hoogte- en dieptepunten meegemaakt heeft. Ondanks dat het de afgelopen jaren minder gaat met het tweede elftal, laat hij de spelers nooit in de steek; ook een kernkwaliteit.

Vijf leden zijn veertig jaar lid van Loenermark: Marco Meurs, Wietse Lubben, Hans Rouwenhorst, Wim Tijhuis en Hans Plant. Al 25 jaar lid zijn Rik Karman en zoon Niek Karman, Robert Berns, Leroy Werinussa, Frank Blom, Gerald van Luttikhuizen, Jesper Gerritsen, Remco Havekes, Ferdi Klomp, Michel Slief en Robin Hol. Alle jubilarissen kregen een persoonlijk woord, bloemen en een attentie aangeboden.

Lees ook

Klankschalenconcert in Hall

HALL – Op vrijdagavond 18 juni vindt er een klankschalenconcert plaats in het buitengebied van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.