Loenen Energie Neutraal breidt subsidieregelingen uit

LOENEN – Loenen is goed op weg op het gebied van duurzaamheid en duurzame energie. Nieuwe duurzame ontwikkelingen in 2019 zijn in aantocht.

De Stichting Loenen Energie Neutraal heeft haar subsidieregelingen voor verduurzamingsinvesteringen uitgebreid en de Dorpsraad draagt een steentje bij via het project Loenen Zonnedorp.
In 2018 hebben de inwoners volgens Alliander in Loenen met z’n allen ruim 1,1 miljoen kWh duurzame energie geproduceerd. Dat is ongeveer 25 procent van het huishoudelijk elektriciteitsgebruik in Loenen, waar het verbruik in totaal 4,5 miljoen kWh is. Volgens het bestuur van Loenen Energie Neutraal is dat niet slecht, vergeleken met andere dorpen.

In 2019 staat er nog meer te gebeuren. De Stichting Duurzame Projecten Loenen (DPL) heeft een Europees Interreg-project in uitvoering, waarbij er in Loenen een experiment komt met een slim elektriciteitsnetwerk, dat de toenemende hoeveelheid duurzame energie goed inpast in het net en de opgewekte elektriciteit zoveel mogelijk binnen Loenen houdt. In dat kader wordt ook nagedacht over het opzetten van een energiecoöperatie in Loenen. Verder wordt gekeken hoe de daken van bedrijven in Loenen kunnen worden benut om nog meer zonne-energie op te wekken.

Via een nieuw, nog te installeren, digitaal informatiebord bij de Brink houden Loenen Energie Neutraal en Stichting DPL de Loenenaren zo goed mogelijk op de hoogte van deze nieuwe ontwikkelingen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.