Lezing over Oezbekistan

DOESBURG – De historische vereniging Stad en Ambt Doesborgh en Streekmuseum De Roode Tooren hebben voor donderdag 31 januari een lezing over Oezbekistan op het programma staan. Deskundige drs Rouslan Nimetoullaev spreekt over het land en de cultuur en pracht en praal aan de Zijderoute.

De Oezbeekse steden Boechara en Samarkand ademen de Oriëntaalse sfeer van duizend-en-één-nacht, sultans en harems, vliegende tapijten, moskeeën en medresses (koranscholen), kamelen en karavanen. Vele Russische schrijvers, componisten en schilders zijn erdoor geïnspireerd. Het centrum van Boechara en Samarkand ademen nog steeds historie. Ze staan dan ook op de Unesco Werelderfgoedlijst.
Rouslan Nimetoullaev woont sinds 1993 in Nederland, maar hij groeide op in Oezbekistan. Hij kent zijn geboorteland op zijn duimpje en doorkruiste het van noord naar zuid en van oost naar west. Hij begeleidde talloze reizen naar onder meer Oezbekistan en de voormalige Sovjet-Unie, Iran en China. Daarnaast is hij werkzaam als tolk Russisch, Oezbeeks en Duits, bij onder andere het ministerie van Binnenlandse Zaken, Justitie en Economische Zaken in Nederland.

De lezing bij Stad en Ambt wordt gegeven in het Meulenhuus in Doesburg en begint om 20.00 uur. De zaal opent om 19.30 uur. De toegang is gratis voor leden. Andere belangstellenden betalen 5 euro entree.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.