Home / Brummen-Regiobode / Lezing over Koning Ludwig II

Lezing over Koning Ludwig II

BRUMMEN – Han Jansen vertelt zondag 27 januari bij de Vrijzinnigen IJsselstreek over Ludwig II, de maankoning. Hij doet dit vanaf 10.00 uur in het kerkje aan de D.A. van Vuurenstraat 10 in Brummen. De entree bedraagt 10 euro voor zowel leden als andere belangstellenden.
Han Jansen is jarenlang secretaris en bestuurlid geweest van de Vrijzinnigen IJsselstreek. Op Koning Ludwig II zijn, al dan niet terecht, heel wat bijnamen geplakt: De gekke koning, De Sprookjeskoning en De Zwanenkoning. Han Jansen heeft er voor gekozen hem De Maankoning te noemen. In de lezing wordt – in woord, beeld en geluid – ingegaan op Ludwigs weinig sprookjesachtige leven en op zijn bouwwoede, die onder meer heeft geleid tot het wereldberoemde kasteel Neuschwanstein in Duitsland. Zijn idolate contact met Richard Wagner zal aan de orde komen, en natuurlijk wordt zijn zielenmaatje, Keizerin Elisabeth van Oostenrijk, beter bekend als Sissi, niet vergeten.

Lees ook

Jubileum Wereldwinkel Beekbergen

BEEKBERGEN – Wereldwinkel Beekbergen bestaat 35 jaar en daar wordt nog tot en met 16 …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.