Home / Rheden-Regiobode / Lezing over familie orgelbouwer Leichel

Lezing over familie orgelbouwer Leichel

ROZENDAAL – Bezoekers aan de Serre van Rozendaal kunnen woensdag 30 januari luisteren naar een lezing over de familie van orgelbouwer Ehrenfried Leichel (1829-1905). Hij bouwde meerdere orgels in kerken in de regio, waaronder het exemplaar in de Rozendaalse kerk.

Jacqueline Vreeken is familie van deze bekende orgelbouwer. Ze beschrijft op een boeiende wijze haar spannende zoektocht naar de turbulente familiegeschiedenis van haar oom in haar, in 2018 verschenen, geromantiseerde biografie Dichterbij dan Verwacht. In de Serre vertelt zij over de levens van drie generaties Leichel, waaronder die van Ehrenfried, in de context van de geschiedenis. Verloren gewaande familieleden weten op een onverwachte manier gaten in de historie te dichten. Zelfs de verbinding met Nederlands-Indië en het jappenkamp komt aan de orde.
Andries van Rossem, één van de organisten van de Rozendaalse kerk, zal dit boeiende verhaal muzikaal ondersteunen. De lezing begint om 10.30 uur. De Serre, gevestigd naast de kerk, is elke woensdag geopend van 10.00 tot 12.30 uur.

Lees ook

Fietser geschept door auto in Laag-Soeren

LAAG-SOEREN – Op de kruising van de Badhuislaan met de Harderwijkerweg in Laag-Soeren heeft woensdagavond …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.