Home / Rheden-Regiobode / Lezing over bijzondere beroemdheden

Lezing over bijzondere beroemdheden

VELP – Op woensdag 9 januari vanaf 20.00 uur houdt Theo van Berkestijn een lezing bij Podium Jansen & de Feijer over de ‘afwijking’ van bijzondere beroemdheden. Is dit nu een bron voor creativiteit of is dit een belemmering?

Buurtgenoot Theo van Berkestijn beziet dit door een medische bril. Hij is gepensioneerd arts en oud-secretaris-generaal van de KNMG. Zijn interesse voor pathografie begon toen hij van zijn ouders voor zijn tiende verjaardag een boek kreeg uit de serie Jeugd en Muziek. Het boek ging over het leven van Ludwig van Beethoven. Hoe kon iemand die doof is componist zijn?! Die vraag bleef hem bezig houden en vanaf het begin van zijn medische studie verzamelde hij alle literatuur over de ‘pathografie’.
Woensdag 9 januari schetst hij de levens van enkele groten der aarde, bezien door een medische bril. Wat maakt dat zij uitzonderlijk presteerden? Afwijkend van ‘de norm’? Van Berkestijn vertelt over enkele grote componisten en uitvoerende musici, schilders, politieke en geestelijk wereldleiders, een architect en een toneelschrijver.
De inloop op 9 januari is vanaf 19.30. Boekhandel/Podium Jansen & de Feijter is te vinden aan de Emmastraat 6 in Velp. De toegang bedraagt 5 euro per persoon, exclusief consumpties. Houders van een Gelrepas hebben gratis toegang. Aanmelden is verplicht via lezingen.velpno@kpnmail.nl.

De lezing wordt gehouden in het kader van het Ik-buurt-mee!-project van de gemeente Rheden. Rondom de lezing is er dan ook voldoende tijd om nader met buurtgenoten kennis te maken.

Lees ook

Nieuwe bestuurder voor Innoforte

VELP – De raad van toezicht van stichting Innoforte, ouderenzorgorganisatie in Velp, heeft Saskia van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.