Home / Brummen-Regiobode / Leren formulieren invullen

Leren formulieren invullen

KLARENBEEK – De organisatie van de inloopochtenden in het MFC in Klarenbeek houdt een informatieve bijeenkomst op het gebied van taal en computers. Woensdag 16 januari kunnen bezoekers uitleg krijgen over het invullen van ‘lastige’ formulieren of aanvragen van noodzakelijke regelingen.

Veel mensen hebben hier niet dagelijks mee te maken en het goed lezen van teksten is dan ook een noodzaak. Er zijn in Nederland 2,5 miljoen mensen die moeite hebben met lezen, schrijven, spreken, rekenen en/of digitale vaardigheden. De hulp wordt deze ochtend geboden door medewerkers van bibliotheek Brummen/Voorst. Werken op de computer, met de programma’s van de overheid en de DigiD, training om iemand met een taalvraag vooruit te helpen, werken aan taal of kennismaken met netwerken zijn onderwerpen waarbij deelnemers geholpen kunnen worden.
Op woensdag 16 januari tussen 10.00 en 12.00 uur is Mirjam Dijkman-Bouwer, coördinator van Taalhuis Brummen-Voorst, aanwezig in het horecagedeelte De Brug van het Multifunctionele Centrum in Klarenbeek. Bezoekers kunnen zich ook laten informeren over de activiteiten van Bibliotheek Brummen-Voorst en Taalhuis Brummen-Voorst. Mirjam is voor meer informatie bereikbaar via m.dijkman@bibliotheekbrummenvoorst.nl of tel. 06 – 30692298.

Lees ook

Kinderen druk in de weer tijdens kerstbomeninzameling

BRUMMEN – In de tweede week van januari staat in de gemeente Brummen traditiegetrouw de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.