Home / Brummen-Regiobode / Lek Eerbeekse Beek gedicht

Lek Eerbeekse Beek gedicht

EERBEEK – Een deel van de Eerbeekse Beek heeft onlangs een nieuwe leemlaag gekregen. Volgens het waterschap Vallei en Veluwe moest dit gedeelte van de Eerbeekse Beek zo snel mogelijk hersteld worden. Doordat er water weglekte, kon de gerestaureerde en weer werkende korenmolen te weinig draaien. Het gaat om het gedeelte langs landgoed Huis te Eerbeek, in het Weberbos. Daar kreeg de beek een nieuwe leemlaag en zijn de weggezakte oevers hersteld. De werkzaamheden startten in oktober en zijn in december afgerond. Het herstel van de Eerbeekse beek is onderdeel van het gemeentelijke plan Ruimte voor Eerbeek. Hierbij werken verschillende partijen samen om Eerbeek een economisch gezond en vitaal dorp maken, gevestigde (papier)industrie behouden, werken aan een prettig woon- en leefklimaat en Eerbeek op de kaart zetten bij toeristen. De Eerbeekse Beek speelt hier een belangrijke rol bij.

Lees ook

Lotenverkoop Schaapscheerdersfeest

LOENEN – Ook in 2021 gaat het Schaapscheerdersfeest in Loenen niet door. Omdat het volgend …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.