Home / Belangrijk / Leave No Trace en Widows in Filmhuis Dieren

Leave No Trace en Widows in Filmhuis Dieren

DIEREN – Filmhuis Dieren vertoont vrijdag 18 januari de spannende film Widows. Dinsdag 22 januari is het drama Leave No Trace te zien. Beide films beginnen om 20.00 uur en worden gedraaid in Schouwburg Theothorne in Dieren.

Widows is het verhaal over vier vrouwen die niets met elkaar gemeen hebben behalve een schuld die is achtergelaten door de criminele activiteiten van hun overleden echtgenoten. In het hedendaagse Chicago, in een tijd van onrust, ontstaan spanningen wanneer Veronica, Alic, Linda en Belle hun lot in eigen hand nemen en samenzweren om een toekomst te smeden op hun eigen voorwaarden.

Leave No Trace (foto) draait om tienermeisje Tom en vader Will, een ex-militair. Ze houden zich al jaren schuil in Forest Park, een groot bos aan de rand van Portland, Oregon. Ze geven er de voorkeur aan te leven in de wildernis, in plaats van in de bewoonde wereld. Door een toevallige ontmoeting worden ze echter ontdekt. Ze worden gedwongen het park te verlaten en vallen in handen van de sociale diensten. Ze proberen zich zo goed mogelijk aan hun nieuwe omgeving aan te passen, totdat een plotse beslissing hen op een barre tocht door de wildernis stuurt. De inzet: volledige onafhankelijkheid. Langzaam maar zeker zien ze zich echter gedwongen om hun tegenstrijdige wensen onder ogen te komen. Aan de ene kant willen ze ergens bij horen, aan de andere kant hebben ze een sterke drang om op zichzelf te leven.

Lees ook

Kasteel en park Rosendael hoopt in mei te openen

ROZENDAAL – Maandenlang zijn kasteel en park Rosendael gesloten geweest voor publiek, maar nu is …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.