Laatste Statenvergadering van Clemens Cornielje

REGIO – Na ongeveer honderdvijftig vergaderingen nam commissaris van de Koning Clemens Cornielje woensdag 23 januari afscheid van de Provinciale Staten. Cornielje legt zijn functie per 1 februari neer, nadat hij deze 13,5 jaar heeft uitgevoerd.

Op 31 augustus 2005 werd Clemens Cornielje geïnstalleerd tot commissaris van de Koningin, op voordracht van Provinciale Staten. Als voorzitter van Provinciale Staten en Gedeputeerde Staten was hij ‘het gezicht’ van de provincie Gelderland. Daarnaast was hij ook de vertegenwoordiger van de regering in de provincie, de rijksheer. Een van de taken die daarbij horen, is het toezicht houden op de manier waarop gemeenten hun werk doen. Daarvoor legde hij regelmatig gemeentebezoeken af.
Clemens Cornielje vervulde daarnaast nevenfuncties, voortvloeiend uit het ambt van commissaris van de Koning in Gelderland. Zo was hij voorzitter van Raad van Advies Legal Valley en lid van Raad van Advies van de Oorlogsgravenstichting. Ook was hij doyen, de langstzittende en dus de voorzitter, van de Kring van Commissarissen.
Cornieljes laatste statenvergadering stond geheel in het teken van zijn afscheid. Er waren diverse sprekers, onder wie de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Kajsa Ollongren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.