Home / Nieuws / Koninklijke onderscheiding voor Marinus van Wijk

Koninklijke onderscheiding voor Marinus van Wijk

RHEDEN – Zaterdag 19 januari is Marinus van Wijk uit Rheden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Burgemeester Carol van Eert speldde hem het bijbehorende lintje op.

De benoeming van Van Wijk vond plaats tijdens zijn afscheid van de vrijwillige brandweer van Rheden. Van Wijk is vanaf 1983 lid geweest van de vrijwillige brandweerploeg en per 1 januari is aan hem eervol ontslag verleend. Marinus heeft zich, naast zijn hoofdberoep als medewerker incidentbestrijding A bij Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden, ingezet bij verschillende activiteiten die mede door de brandweer worden georganiseerd. Hij is op late leeftijd nog begonnen met de zware taak van reddingsduiker. In zijn vak staat hij zowel beroepsmatig als vrijwillig klaar en paraat om de veiligheid van de samenleving te vergroten.

Foto: Han Uenk

Lees ook

Gewelddadig treffen in Thorbeckestraat

DIEREN – In de vroege ochtend van zondag 12 juli is er een gewelddadig incident …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.