Home / Brummen-Regiobode / Koninklijke onderscheiding voor Gerard Blom

Koninklijke onderscheiding voor Gerard Blom

LOENEN / APELDOORN – Een van de laatste officiële taken van burgemeester John Berends van de gemeente Apeldoorn was het uitreiken van een Koninklijke Onderscheiding aan brandweerman Gerard Blom uit Loenen. Na 42 jaar trouwe dienst nam het korpslid afscheid van de Loenense Vrijwillige Brandweer.

Op de centrale brandweerpost in Apeldoorn werden Blom en zijn echtgenote toegesproken door burgemeester Berends. Hij roemde de grote verdiensten van Blom bij het uitvoeren van zijn taken bij de brandweer. In de 42 jaar dat hij in dienst was, moest deze brandweerman, die zich op wist te werken tot hoofdbrandwacht, vele malen in actie komen voor grote en kleine branden. Maar ook moest hij met de manschappen vaak optreden om de helpende hand te bieden bij ongevallen op de wegen en andere plekken.
Berends vertelde enkele anekdotes over het verleden van Blom, die vaak in de nabijliggende Loenermark hulp moest verlenen. Soms raakten bezoekers wel eens spullen kwijt. De burgemeester vond het prettig dat Gerards zoon Daan sinds enkele jaren ook lid is van de Loenense brandweer. Zodoende blijft de familie Blom, die al enige generaties betrokken is bij de Vrijwillige Brandweer, het Loenense korps versterken.
Gerard Blom heeft in zijn leven ook veel tijd gestoken in het organiseren van de autocrossen voor LAT ‘77.

Het deed John Berends een genoegen te kunnen mededelen dat koning Willem-Alexander Gerard Blom een onderscheiding heeft toegekend. De brandweerman kreeg de koninklijke speld, behorende bij de Orde van Oranje van Nassau op de revers van zijn uniform met daarbij een ere-oorkonde. Echtgenote Joke Blom werd voor haar aandeel in de bloemetjes gezet.

Lees ook

Meander leest Meander

VELP – Meander is het nieuwe stripfiguurtje dat kinderen in Rheden wat moet bijbrengen over …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.