Home / Rheden-Regiobode / Klein Molekamp houdt zijn laatste nieuwjaarstoespraak

Klein Molekamp houdt zijn laatste nieuwjaarstoespraak

ROZENDAAL – Tijdens een feestelijke nieuwjaarsreceptie van de gemeente Rozendaal op woensdag 2 januari hield burgemeester Jan Hendrik Klein Molekamp zijn laatste nieuwjaartoespraak. Er werd teruggekeken, maar zeker ook vooruit geblikt.

“In de afgelopen periode stonden twee thema’s centraal: het verder bouwen aan de nieuwe woonwijk aan De Del en het bouwen van een nieuwe school. Beide projecten zijn succesvol voltooid. De verkoop van de huizen in De Del liep voorspoedig, en aan het eind van het jaar moesten we het bord ‘uitverkocht’ plaatsen. De komst van de nieuwe inwoners leidde niet alleen tot een aanzienlijke procentuele verjonging van onze inwoners, maar dit betekende ook dat Rozendaal met meer dan 5 procent groei, een van de sterkste groeigemeentes in Gelderland was. Al gaat het hier natuurlijk om heel kleine getallen, met 1652 inwoners blijven wij de kleinste gemeente op het vasteland.
En dan de school. Na een jarenlange voorbereiding werd de nieuwe Dorpsschool eind november in gebruik genomen, op 7 januari mag ik de nieuwe school officieel openen. Rozendaal heeft hiermee een school die weer aan alle moderne onderwijseisen voldoet en ook bij haar past. Ik kan hier nog veel meer over zeggen, maar bewaar dit tot de opening van volgende week.”

“De afgelopen jaren is er veel gesproken over de financiën van de gemeente Rozendaal. De nieuw te bouwen school zou ons faillissement betekenen volgens de tegenstanders van de school op de Bremlaan. Ik kan u verzekeren dat al deze berichten gelukkig onzin zijn gebleken. We staan er financieel beter voor dan ooit te voren. Het financieel weerstandsvermogen hoort tot de hoogste in Nederland. En dat betekent dat het college de komende periode meer geld in Rozendaal wil investeren. Dit hoeft niet te leiden tot hogere belastingen, maar kan er wel toe leiden dat we reserves gebruiken om de gemeente meer aan de toekomstige eisen aan te passen. Wethouder Logemann is druk bezig aan een investeringsagenda in duurzame energie om ook in onze gemeente aan de CO2-doelstellingen te kunnen voldoen. Gezien het grote eigen woningbezit kan dit niet zonder samenspraak met de woningeigenaren.
In de komende maanden hoopt het college met concrete voorstellen te komen. In november heeft de raad op voorstel van wethouder Albricht al besloten de meeste wegen in Rozendaal van asfalt naar klinkers te laten overgaan. Dit wordt opgenomen in het reguliere investeringsprogramma wegen. Het zal zowel het aanzien van de Rozendaalse lanen als de duurzaamheid verbeteren.”

“Het afgelopen jaar hebben we voor het eerst een kinderburgemeester aangesteld in de persoon van Jet van Doesburg, maar een eigen burgemeester waren we bijna kwijtgeraakt, of hadden we moeten delen met een andere gemeente. Dit was een discussie die ontstond in het afgelopen voorjaar. Dit werd veroorzaakt door mijn naderend vertrek in verband met mijn zeventigste verjaardag in januari. Gelukkig hebben we de provincie ervan kunnen overtuigen dat Rozendaal een eigen burgemeester wil, en heeft het provinciebestuur deze wens gehonoreerd. In november heeft de Koning mevrouw Ester Weststeijn als nieuwe burgemeester benoemd; ze zal donderdag 14 februari als nieuwe burgemeester worden geïnstalleerd. Ik heb deze functie met veel plezier vervuld en hoop op 31 januari afscheid te mogen nemen. Voor mij breekt een nieuwe toekomst aan. Ik hoop dat u zich ook het komend jaar welkom zult voelen op het gemeentehuis en weer zult genieten van het wonen in Rozendaal. Ik wens u nogmaals veel goeds en zegen voor 2019 toe.”

Lees ook

Vrijwilligers Speelotheek in Dieren openen enthousiast weer de deuren

DIEREN – Tot grote vreugde van de vrijwilligers heeft de Speelotheek in Dieren heeft de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.