Home / Brummen-Regiobode / Kernteam Loenermark op de goede weg

Kernteam Loenermark op de goede weg

LOENEN – De nieuwjaarsreceptie van voetbalvereniging Loenermark in Loenen had zondag een zwart randje. De bekende Loenermarkvlag hing halfstok wegens het plotseling overlijden van Ap Zeijsseink.

Vice-voorzitter Gerrit Blom, die wegens ziekte de afwezige voorzitter Jaap Holdijk verving, herdacht het overleden lid in zijn openingswoord. Zeijsseink was een van de trouwe supporters van het eerste elftal, zowel uit als thuis. Verder maakt Ap al jarenlang deel uit van de VUT-ploeg en was de grondlegger van de Vrienden van Loenermark. Ap was 73 jaar en 61 jaar lid van Loenermark.

Daarnaast werd tijdens deze bijeenkomst uitgebreid stilgestaan bij de werkzaamheden van het Kernteam. In januari 2018 is een Kernteam gestart op initiatief van het bestuur met Loenermark 2.0. Dit kreeg gevolg in de vorm van een inspirerende bijeenkomst in april, waarin vertegenwoordigers van de KNVB een selecte groep clubleden van zo’n vijftig personen een spiegel hebben voorgehouden. Er werd gekeken naar hoe het een en ander reilt en zeilt binnen de club. Naar aanleiding van deze Spiegelavond is het Kernteam uitgebreid. Het Kernteam heeft zich de afgelopen maanden beziggehouden met het doorgronden van het verenigingsleven bij Loenermark en de vraag gesteld hoe dit in de toekomst op een goede manier wordt vormgegeven.
Er is een slagzin bedacht die past bij deze resultaten en hoort bij de club: Loenermark, Meer dan Voetbal. Dit wil de club natuurlijk zichtbaar uitdragen. Door het Kernteam werd tijdens de jubileumreceptie met trots de nieuwe clubvlag van Loenermark gepresenteerd, die symbool staat voor de start van een nieuw tijdperk.

Blom vertelde dat het bestuur met veel plezier terug kijkt op een schitterend jubileumfeest. Alles is volgens plan verlopen, mede door de voortreffelijke jubileumcommissie. Financieel gezien was Blom niet ontevreden. De prognose voor het boekjaar 2017-2018 was een klein positief saldo, wat ook gelukt is.
Aan de geplande onderhoudswerkzaamheden en aankleding van de kantine is gevolg gegeven. De accommodatie is weer perfect onderhouden door de VUT-ploeg en de schoonmaak- en terreinmedewerkers. De groep Vrienden van Loenermark heeft dit jaar letterlijk en figuurlijk behoorlijk aan de weg getimmerd. Het aantal leden is inmiddels gestegen tot 93, het streven was 90.

Het eerste elftal doet het op dit moment goed met een plek in de middenmoot. Loenermark heeft een uitgebalanceerd elftal, met daarin een grote gezonde concurrentie. De Loenense club heeft geen degradatiezorgen. Het tweede elftal heeft een moeilijk seizoen. De rest van de seniorenteams presteren volgens Blom naar behoren. Het derde elftal draait in de bovenste regionen mee. Het eerste zaalvoetbalteam staat bovenaan en het tweede in de middenmoot. Dames 1 staat eveneens in de middenmoot en Dames 2 staat voorlaatste. Het G-Voetbal doet dit seizoen met een jeugd- en seniorenteam mee aan de competitie. Dit lukt net, dankzij de flexibele inzet van spelers en begeleiders.
De prestaties van de juniorenteams in de competitie zijn niet hoogstaand, hoewel JO17-1 op een keurige tweede plaats staat. De insteek blijft volgens Blom dat ontwikkeling van spelers belangrijker is dan een hoge notering in de competitie, zeker bij de jongste jeugd. Ook de aanwas van nieuwe leden, waaronder veel meisjes, stemt tot tevredenheid. De aanwas is vooral bij de mini’s.

Lees ook

’60 Km/uur is mooi begin voor veiliger weg langs kanaal’

Buurtbewoner blij met eerste stappen in verkeerssituatie LIEREN – Laat het grote plan even los, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.