Home / Brummen-Regiobode / Kennismaken met SBNE

Kennismaken met SBNE

BEEKBERGEN – De Stichting Behoud Natuurwaarden Enken Beekbergen (SBNE) houdt op zaterdag 19 januari tussen 10.00 en 12.00 uur een kennismakingsbijeenkomst. Deze vindt plaats aan de Konijnenkamp 29 in Beekbergen.

De SBNE is in 2008 opgericht naar aanleiding van plannen om manege Riant met bijbehorende horeca en evenementen te verplaatsen naar de rand van de Konijnenkamp. De stichting wil deze fraaie enk graag behouden voor bewoners en wandelaars die daar dagelijks van genieten. “Inmiddels is er wel een vergunning voor het bouwen van een groot appartementencomplex en twaalf villa’s op het Spelderholt, maar voor de manege moet het bestemmingsplan nog gemaakt worden. Een manege aan de rand van de enk zal grote overlast met zich meebrengen, denk aan de horecafaciliteiten, het drukke verkeer op de prachtige weidse en nu nog stille enk, milieu-overlast door de vele paarden”, aldus de stichting in de uitnodiging voor de bijeenkomst op 19 januari. Het komende jaar wil SBNE zich blijven inzetten om de natuur op en rondom de enken te behouden en te verbeteren. Aanmeldingen of andere steunbetuigingen zijn welkom per mail via secretariaat@sbne-beekbergen.nl.

www.sbne-beekbergen.nl

Lees ook

Jubileum Wereldwinkel Beekbergen

BEEKBERGEN – Wereldwinkel Beekbergen bestaat 35 jaar en daar wordt nog tot en met 16 …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.