Home / Brummen-Regiobode / Karttalent Robert de Haan stapt over naar Energy Corse

Karttalent Robert de Haan stapt over naar Energy Corse

EERBEEK – Karter Robert de Haan uit Eerbeek rijdt komend seizoen voor het fabrieksteam van Energy Corse. Het is de bedoeling dat de regerend wereldkampioen Rotax Max de komende twee jaar racet voor de Italiaanse kartfabrikant.

Robert gaat in de OK Junior-klasse (OKJ) uitkomen in het EK, WK en het Duits kampioenschap (DKM). Ook rijdt Robert een aantal races in de WSK Series. “Ik was wel een beetje verrast dat ze me benaderden. Dit is een heel mooie impuls voor mijn carrière”, aldus een opgetogen Robert. Net voor Kerst werd hij vanuit Italië benaderd en al op Tweede Kerstdag reisde hij naar Lonato om te testen. Daarna werd al snel overeenstemming bereikt. “Het is een prima stap. Je moet op een gegeven moment ook een stapje maken als je hogerop wilt komen.”

Door Roberts transfer naar Energy Corse komt er een einde aan een zeer succesvolle tijd bij CRG Holland. Als rijder van het team van Dennis de Bruin won Robert de ene na de andere titel. Zo werd hij onder andere Nederlands en Europees kampioen in de Minimax-klasse en vice-wereldkampioen in de Micromax-klasse. En afgelopen november werd hij dus wereldkampioen bij de Junioren.

Foto: KartXpress.com

Lees ook

Riool is geen afvalputje

BRUMMEN – Het rioolputje is niet bedoeld om afval in te gooien. Om dat duidelijk …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.