Jubileum- èn slotconcert Zangverenging De Eendracht Hall

HALL – Het was 19 januari honderd jaar geleden dat Gemengde Zangvereniging De Eendracht uit Hall werd opgericht. Zondag 3 februari sluit het koor een eeuw Hallse zang af met een jubileumconcert, dat meteen het laatste zal zijn. Het doek valt voor De Eendracht.

In de statuten van de vereniging staat als doel ‘de zangkunst in Hall en omgeving op een hoger peil te brengen en in het algemeen het verenigingsleven te bevorderen’. Daar is gedurende die eeuw door velen met veel plezier aan gewerkt. Ontelbare koorleden hebben in al die jaren kunnen genieten van het samen zingen en talloze toehoorders hebben een uiteenlopend repertoire mogen beluisteren.

Al maanden werken de 22 zangers en zangeressen van De Eendracht toe naar het honderdjarig bestaan van de zangvereniging. Onder leiding van dirigent Wim Riefel hebben zij gewerkt aan een mooi programma om dit bijzondere jubileum mee te vieren. Dit concert wordt gegeven op zondag 3 februari in de Ludgeruskerk in Hall. Het begint om 14.30 uur. Judy Riefel zorgt voor de begeleiding op piano. Het muzikaal intermezzo wordt verzorgd door dwarsfluitiste Jacqueline van den Brink en violist Geerten Koor, samen met pianiste Judy Riefel.

Na afloop van het concert is er een receptie bij zaal Bello, waar het koor samen met de aanwezigen herinneringen wil ophalen aan honderd mooie verenigingsjaren van de Hallse zang. Een memorabel moment, want koor, bestuur en dirigent hebben samen besloten na het concert de vereniging te beëindigden. “We worden allemaal een dagje ouder. Ook onze dirigent, die ook met zijn werkzaamheden stopt”, legt secretaresse Dinie de Jonge uit. “We hebben vorig jaar op de jaarvergadering besloten te stoppen, voor het echt noodzakelijk wordt. Zo hebben we mooi naar het jubileum en het einde van de vereniging toe kunnen werken.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.