Home / Nieuws / IVN-Natuurcursus Kijk op de Veluwezoom

IVN-Natuurcursus Kijk op de Veluwezoom

RHEDEN – IVN Oost-Veluwezoom start in maart met een nieuwe natuurcursus. Onder de titel Kijk op de Veluwezoom leren de deelnemers alles over dit prachtige gebied.

Grind op de Posbank, een zeer heuvelachtige omgeving, veel landgoederen, oude boerderijen midden in de bossen, de Veluwezoom is een bijzondere omgeving. Wie wil weten hoe de Veluwezoom is ontstaan en wat de invloed van de mens is geweest op natuur en landschap, kan zich aanmelden voor de cursus Kijk op de Veluwezoom.
Deze cursus bestaat uit vier lesavonden en vier excursies. Bij de eerste bijeenkomst wordt ingegaan op de natuurlijke processen die de Veluwezoom gevormd hebben. Tijdens de tweede avond wordt de invloed van de mens op de natuur in de afgelopen eeuwen behandeld. In de derde les gaat het over het heden, de flora en fauna van vandaag en andere opvallende kenmerken in het landschap. In de laatste les krijgen de deelnemers een doorkijkje naar de toekomst als het gaat over het beheer van het landschap door onder andere Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer.

De bijeenkomsten zijn op woensdagavonden 6, 20 en 27 maart en 3 april in het gebouw de Klaproos aan de Korenbloemstraat 21 in Rheden. De excursies zijn op de zaterdagochtenden van 9, 23 en 30 maart en 6 april. De kosten voor deze cursus zijn 50 euro per persoon. Neem voor meer informatie contact op met Gerrit Lammers via tel. 06-53553312 of natuurcursus@ivnoostveluwezoom.nl.

Lees ook

Rozendaal zoekt nieuwe kinderburgmeester

ROZENDAAL – De gemeente Rozendaal is op zoek naar een nieuwe kinderburgermeester. Jongens en meisjes …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.