Home / Rheden-Regiobode / Inzameling kerstbomen en vuurwerk in Rheden

Inzameling kerstbomen en vuurwerk in Rheden

RHEDEN – De gemeente Rheden nodigt de inwoners ook dit jaar weer uit om kerstbomen en vuurwerkafval in te leveren. Dat kan dit jaar op vrijdag 4 januari 2019.

Voor elke volle vuilniszak met vuurwerkafval geeft de gemeente een waardebon, die kan worden ingeleverd bij de bakker. Elke kerstboom levert 1 euro op. “De jaarwisseling is een gezellig en leuk feest, met mooi vuurwerk. Houd het leuk en steek alleen vuurwerk af wanneer dit mag. Samen opruimen van het vuurwerkafval hoort er ook bij”, aldus de gemeente Rheden.

Locaties en tijden

Inwoners van Laag-Soeren kunnen van 13.00 tot 13.45 uur hun kerstbomen en vuurwerkafval inleveren bij de Muziektent Bosrichterlaan. In Dieren zijn vier locaties waar inwoners terechtkunnen. Van 11.00 tot 12.30 uur aan de Werf, Meidoornlaan 2, van 13.00 tot 13.45 uur bij de parkeerplaats aan de Tellegenlaan, van 14.00 tot 14.45 uur aan de Julius Röntgenlaan en tot slot (ook) van 14.00 tot 14.45 uur aan het Marktplein in Oud Dieren.

Het Spankerense inleverpunt is van 15.00 tot 15.45 uur te vinden aan het Kerkplantsoen. Ellecommers kunnen hun kerstbomen en vuurwerkafval van 15.00 tot 15.45 uur kwijt bij de Muziektent aan de Binnenweg. In De Steeg is er een inzamelpunt van 13.00 tot 13.45 uur aan het Amaliaplein.

De twee inzamelpunten in Rheden zijn bij de pomp op het Dorpsplein op de hoek Oranjeweg/Dorpsstraat (14.00 – 14.45 uur) en op de parkeerplaats bij het zwembad (15.00 tot 15.45 uur). In Velp zijn er vier locaties: Burgemeester Brandtplein (11.00 tot 12.00 uur), De Poort, Heeckerensstraat 201 ( 13.00 tot 13.45 uur), Den Heuvel, (14.00 tot 14.45 uur) en Winkelcentrum Velperbroek (15.00 tot 15.45 uur)

Bakkers

Elke volle vuilniszak met vuurwerkafval beloont Rheden met een waardebon voor iets lekkers bij deze bakkers: Brood- en Banketbakkerij Samberg, de Friedhof 1, Ellecom; Bakkerij Tom van Otterloo, Hoofdstraat 94, De Steeg; Bakkerij Koers, Wilhelminaweg 9, Dieren; Bakkerij Ariese, Groenestraat 73, Rheden; Banketbakkerij Teunissen, Hoofdstraat 184, Velp; Patisserie Christiaan, Hoofdstraat 89-C, Velp; Bakker Hilvers, Churchillplein 73, Velp. Waardebonnen inleveren kan tot en met vrijdag 18 januari 2019.

Kerstbomen aan de weg

Van maandag 7 tot en met vrijdag 11 januari (week 2) kunnen kerstbomen ook aan de weg gezet worden. Dit kan op de dag dat normaal gesproken de GFT-container wordt geleegd. Als de GFT-container normaal gesproken op woensdag wordt geleegd, kan in week 2 op woensdag de kerstboom aan de weg worden gezet. Dit geldt ook als in week 2 de GFT-container niet wordt geleegd. Zorg wel dat alle versiering uit de kerstboom is gehaald. Wie gebruik maakt van een wijkcontainer, kan de kerstboom naast de wijkcontainer zetten. “Kerstbomen die naast de wijkcontainer liggen, nemen we ook mee.”

Lees ook

Afscheid van ds. Kees Bochanen bij de Ontmoetingskerk

DIEREN – Op de prachtige zonnige zondag 13 juni heeft de protestantse gemeente Dieren afscheid …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.