Home / Doesburg-Regiobode / Internationale nieuwjaarsviering

Internationale nieuwjaarsviering

DOESBURG – Bij Jongerencentrum 0313 in Doesburg vond maandag 14 januari een bijzondere, internationale nieuwjaarsviering plaats. Taalmaatjes, hun deelnemers, vrijwilligers van het Taalcafé en hun bezoekers waren in groten getale aanwezig.

De bezoekers zagen een presentatie over de verschillende manieren en tijdstippen waarop in de wereld Nieuwjaar wordt gevierd. Ook waren er nieuwjaarswensen in vele talen. Een prachtig gezongen Italiaanse aria, diverse spelletjes en muziek van een trekzak verhoogden de feestvreugde.
Net als de ongeveer zeventig aanwezigen, van vijftien verschillende nationaliteiten, genoten de wethouders Ellen Mulder en Peter Bollen van de vele zelfbereide hapjes uit allerlei landen. Op deze manier samen nieuwjaar vieren, is zeker voor herhaling vatbaar, concludeerde de organisatie van Taalcafé Doesburg en Taalmaatjes, die werd ondersteund door de coördinator van de Buurtacademie.

Taalmaatjes is een activiteit voor alle mensen die de Nederlandse taal beter willen leren spreken, schrijven en begrijpen. Er worden tweetallen gevormd van een deelnemer en een vrijwilliger die de Nederlandse taal goed beheerst. Deze vrijwilliger wordt Taalmaatje genoemd. Samen gaan ze aan de slag. Er wordt geoefend met woorden, zinnen, verhaaltjes en het voeren van gesprekken. Ook kan er (thuis) geoefend worden op de computer. De tweetallen komen bijeen in het gebouw van de Buurtacademie, vaak op woensdagmorgen. Deelname is gratis. Wie ook Taalmaatje wil worden, kan zich aanmelden via tel. 0313 – 712400 of coordinator@buurtacademiedoesburg.nl.

Het Taalcafé Doesburg is een laagdrempelige ontmoetingsplek om de Nederlandse taal te (leren) spreken: een extra mogelijkheid om te oefenen. Onder leiding van een Nederlands sprekende vrijwilliger wordt er in kleine groepjes in het Nederlands gesproken over allerlei onderwerpen. Dit wordt gedaan met behulp van bijvoorbeeld een foto, een plaatje of een taalspelletje. De sfeer is ontspannen en er wordt een ruime pauze gehouden. Het Taalcafé Doesburg is een gratis inloopactiviteit; aanmelden is niet nodig. Bezoekers zijn iedere vrijdag- en zaterdagmorgen van 10.00 tot 11.30 uur welkom. Het Taalcafé vindt plaats aan de grote leestafel in de bibliotheek in het gebouw van de Buurtacademie.

Lees ook

Auto over de kop in centrum Rheden

RHEDEN – Op de Groenestraat in het centrum van Rheden is zondagochtend een auto over …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.