Home / Rheden-Regiobode / Inkoopactie gemeente Rheden voor energiezuinige woning

Inkoopactie gemeente Rheden voor energiezuinige woning

RHEDEN – De gemeente Rheden is samen met Energieloket Midden Gelderland en Winst uit je Woning een grootschalige inkoopactie gestart voor zonnepanelen, vloerisolatie, spouwmuurisolatie en maatwerkadvies voor energiezuinige en gasloze woningen. Woningeigenaren kunnen hiermee voordelig investeren in het energiezuiniger maken van hun woning.

Alle woningeigenaren in Rheden ontvangen een brief van de gemeente over deze actie. Door de grootte van de projecten is het mogelijk om kwaliteit, service en aantrekkelijke prijzen aan te bieden. Hierdoor kunnen de investeringen in zonne-energie en isolatie nog sneller terugverdiend worden. Wethouder Dorus Klomberg: “Deze actie verlaagt de drempel voor onze inwoners om duurzame aanpassingen voor hun woning door te voeren.”

Woningen gebouwd tussen 1915 en 1976 zijn vaak niet of slecht geïsoleerd en verbruiken hierdoor onnodig veel energie. Spouwmuurisolatie levert veel op en het kost relatief weinig. Vloerisolatie bespaart energie en maakt het huis een stuk comfortabeler. Met een advies aan huis wordt de bewoner geholpen een keuze te maken voor het juiste isolatietype specifiek voor de eigen situatie.
Daarnaast is het zelf opwekken van duurzame energie met zonnepanelen interessant en loont voor vrijwel alle woningeigenaren. Dankzij voortschrijdende techniek en aantrekkelijke prijzen liggen de terugverdientijden binnen dit project tussen de zes en acht jaar. Dit betekent dat er na die tijd geprofiteerd wordt van eigen gratis groene stroom. Bovendien kan iedereen de btw op de aanschaf van zonnepanelen terugvragen bij de belastingdienst. Dit levert 21 procent extra voordeel op.
Bij het nemen van verregaande maatregelen om de energierekening te verlagen of naar 0 euro terug te brengen, is juist advies belangrijk. Gemeente Rheden biedt een speciaal geselecteerd woningenbestand de mogelijkheid voor een maatwerkadvies naar zeer energiezuinig en gasloos wonen. Dit advies kost normaliter 350 euro en binnen deze actie 99 euro. Op basis van de wensen en ambities van de bewoner, een vragenlijst en de technische mogelijkheden van de woning wordt door een energie-adviseur een rapport opgesteld. Dit rapport toont in vijf stappen hoe de bewoner steeds meer energie kan besparen.

Om woningeigenaren te informeren over de mogelijkheden van deze actie, verzorgt de gemeente Rheden twee informatieavonden. De eerste vindt plaats op dinsdag 29 januari in Hogeschool Van Hall Larenstein in Velp. Op donderdag 31 januari is er een tweede bijeenkomst in Theothorne in Dieren. Beide avonden beginnen om 19.30 uur, met inloop en een kop koffie vanaf 19.00 uur. Mensen die alleen interesse hebben in zonnepanelen, kunnen later aanschuiven. Een overzicht van het volledige programma is te vinden op www.winstuitjewoning.nl/informatieavond. Aanmelden is niet nodig.

www.winstuitjewoning.nl

Lees ook

Meander leest Meander

VELP – Meander is het nieuwe stripfiguurtje dat kinderen in Rheden wat moet bijbrengen over …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.