Home / Brummen-Regiobode / Imkers verrast bij nieuwjaarsbuffet

Imkers verrast bij nieuwjaarsbuffet

EERBEEK – Tijdens het jaarlijkse stamppottenbuffet van de Imkersvereniging Eensgezindheid Eerbeek en Omstreken bij thuisbasis De Korenmolen werden de imkers verrast met een bijzondere gift. Willemien Postel, familielid van een van de imkers, overhandigde de voorzitter van de vereniging, Piet Blanksma, een cheque ter waarde van 250 euro. De cheque is ter beschikking gesteld door de Stichting voor Elkaar, onderdeel van de Coöperatie Univé Stad en Land. De medewerkers van Univé kregen de keus dit jaar om een kerstpakket te krijgen ter waarde van 50 euro of een cheque van 250 euro om aan een goed doel te schenken. Willemien koos ervoor dit mooie bedrag aan de Imkersvereniging te geven. Het bedrag komt goed van pas om de voorlichting over bijen en natuur op scholen te ondersteunen of de jaarlijkse actie om krokusbollen te planten met schoolkinderen.
Tijdens het plezierige samenzijn aan het begin van het nieuwe bijenjaar wisselden de imkers en hun partners de wensen uit voor een mooi jaar met gezonde bijenvolken en een mooie honingoogst. Het vrolijke filmpje van Kinderen voor Kinderen met het liedje Red de Bij toonde dat ook bij de nieuwste generatie de aandacht voor bijen leeft. De vereniging draagt haar steentje bij aan een gezonde bijenstand door dit jaar weer een cursus voor beginnende imkers te organiseren samen met de vereniging uit Brummen.

Lees ook

Pannenkoekentoernooi bij Sportclub Brummen

BRUMMEN – De activiteitencommissie van Sportclub Brummen houdt op zaterdag 24 april een pannenkoekentoernooi voor …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.