IKC Dorpsschool Rozendaal dansend geopend

ROZENDAAL – Op swingende muziek openden alle leerlingen van IKC Dorpsschool Rozendaal maandag 7 januari samen het nieuwe schoolgebouw op de Bremheuvel. In de ochtend kwamen alle leerlingen al in beweging door per groep deel te nemen aan de dansworkshops van Dansjefit. Daarna werden zij getrakteerd op poffertjes om vervolgens, beneden in de gloednieuwe gymzaal, samen met burgemeester Jan Hendrik Klein Molekamp en kinderburgemeester Jet van Doesburg de officiële opening te verrichten.

Kinderburgemeester Jet van Doesburg: “In augustus ben ik naar de middelbare school gegaan, dus ik heb de nieuwe school net niet meegemaakt. Daar ben ik best een beetje jaloers op, want ieder jaar werd er over de nieuwe school gesproken. Maar ik ben wel heel blij dat ik de school nu als kinderburgemeester van Rozendaal mag openen. Ik woon om de hoek, dus ik heb de bouw van de school wel van dichtbij meegemaakt. Het is leuk om nu dan eindelijk binnen te kijken. Het is prachtig.”
Na haar speech onthulde Jet samen met burgemeester Klein Molekamp het nieuwe logo van IKC Rozendaal. Alle leerlingen kregen aan het einde van de dag een ‘klassentasje’ met het nieuwe logo erop mee naar huis. Directeur Peter de Bruijn: “Met dit tasje kan je aan iedereen laten zien dat jij op deze prachtige nieuwe school zit. Je kunt het bijvoorbeeld gebruiken voor je gymkleding of je lunchpakketje.”

In het nieuwe gebouw zijn de Dorpsschool en Kinderopvang Puck en Co gevestigd, samen onder de naam IKC Rozendaal. Peuters, kleuters en kinderen hebben de nieuwe school eind november al in gebruik genomen. Na de officiële opening mochten alle leerlingen naar huis. Daarna hield de school open huis voor alle belangstellende inwoners van Rozendaal.

Foto: Lotte Bienias

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.