Home / Doesburg-Regiobode / Ik Vind: Iedere Nederlander gaat er op vooruit

Ik Vind: Iedere Nederlander gaat er op vooruit

Iedere Nederlander gaat erop vooruit. Dat was de belofte van een hooggeplaatste politicus in Den Haag. Hij beloofde ook de werkende Nederlanders een extraatje. Belofte maakt schuld toch?
Premier Rutte beweerde in een advertentie en een hartverscheurende toespraak op tv dat we zuinig moeten zijn omdat ‘het vaasje maar zo kan breken’. Dat vaasje mag nu wel breken. Nee, het zou nu móeten breken! Het zou heel veel burgers en ouderen goed uitkomen als het huidige kabinet zou vertrekken.

De doorsnee burgers, ouderen en kleinere bedrijven worden getroffen omdat de voordelen van het landelijk beleid terechtkomen bij multinationals en grote bedrijven. Het kleine extraatje dat ons voorgehouden wordt, verhoging van AOW en pensioentjes, zal verdwijnen als sneeuw voor de zon.
Bijvoorbeeld: huizen zijn in waarde flink gestegen en daarop volgt een verhoging van de OZB. De verhoging van de BTW gaat ons allemaal raken. Het onderhoud van een huis wordt duurder. Contributie sportverenigingen, zwemmen, sauna, museumjaarkaart. Het voer voor onze huisdieren en vogels wordt duurder. Het openbaar vervoer, attractieparken, bioscoop, bezoek aan muziekevenementen, etenswaren, niet alcoholische dranken. leidingwater, ziektekostenverzekering, gasprijs, maandelijkse betalingen aan energiebedrijven, benzineaccijnzen, dieselaccijnzen.

Elektrisch rijden moet het worden!. Na schatting kost een goedkopere auto ongeveer 40.000 euro, waar je dan zo’n 6000 euro subsidie op krijgt. Welke gemiddelde Nederlander kan zich een auto veroorloven voor dat bedrag? Maar omdat ons kabinet het milieu schoner wil maken, moet iedereen die nog een goede auto heeft en geen elektrische kan aanschaffen maar 2 euro in de maand betalen om de subsidie aan elektrisch rijden terug te verdienen.
Wat hangt er nog meer boven ons hoofd in de nabije toekomst? Het gasvrij wonen zal ook veel geld gaan kosten. Wie kan dat allemaal betalen? De Organisatie van Economische Samenwerking (OESO) gaf eerder al aan de verhoging van de BTW nog aan de magere kant te vinden. De organisatie adviseerde om het lage BTW-tarief verder te verhogen. Dit zou het gat met het hoge tarief van 21 procent kleiner maken en zorgen voor meer overheidsinkomsten.
Wat staat er ons nog te wachten? Wordt het nu geen tijd om het kabinet Rutte 3, met het oog op de aanstaande verkiezingen in het voorjaar, af te straffen? Let goed op als je gaat stemmen!

Edy Riewald
Doesburg

Lees ook

Na lange tijd weer optreden in Gasthuiskerk

DOESBURG – Na tijden van noodgedwongen sluiting konden muziekliefhebbers zaterdag 12 juni weer hun hart …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.