Ik vind: Gesloten wachtruimte

Een dezer dagen bracht ik in de avonduren een dame van 85 jaar, bezoekster van ons, naar de trein die haar naar haar woonplaats zou brengen. We waren heel bijtijds op het station in Dieren. Het was koud en ik wilde haar de deur ontsluiten van de wachtkamer. De deur van de wachtruimte was echter gesloten. Tot onze verwondering waren op een papier aan de binnenkant van de deur de openingstijden aangegeven: maandag tot en met vrijdag: 06.30 – 17.30 uur en zaterdag van 08.00 tot 14.00 uur.

Ik schreef aan NS over een en ander, omdat het mij een ongewenste situatie lijkt voor de reizigers in het algemeen en voor onze gast, die ik naar de trein bracht, in het bijzonder.
Zoals ook u lezer waarschijnlijk wel weet, is in de ruimte naast de wachtruimte een winkel gevestigd die gericht is op negotie met reizigers in de wachtruimte, maar dus wel op winkeltijden. Buiten die aangegeven openingstijden is de wachtruimte dus gesloten. Dit met het geheel voorbijgaan van de belangen van de reizigers die buiten de openingstijden van de winkel, van de kou blauwbekkend, op hun trein hebben te wachten.

Nu heb ik van het bovenstaande bericht gedaan aan NS. Ik krijg geen antwoord. Mijn ervaring is dat NS ook niet staat te popelen om kwesties als deze snel en goed te regelen. Dat wordt misschien anders als menigeen onder u, lezers, ook de pen ter hand neemt en in een brief aan NS schrijft over de (on)mogelijke situatie. Dat zou kunnen helpen. Het adres van NS is: Postbus 2372, 3500 GJ te Utrecht.
Ik nodig u graag uit ook te schrijven. Gaat uw gang. We zullen het effect meemaken.

Joop Zijlstra,
‘veelschrijver’ te Ellecom

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.