IJstijdenwandeling Loenermark

LOENEN – De boswachter van Geldersch Landschap & Kasteelen begeleidt zondag 27 januari een ijstijdenwandeling over de Loenermark. Ruim 200.000 jaar geleden begon de op één na laatste ijstijd die Nederland teisterde. Een groot gedeelte van Gelderland is toen gevormd. Het ontstaan van de Loenermark en omgeving heeft hier alles mee te maken. Aan de hand van de terreinkenmerken en de aanwezige stenen is dit proces na te gaan. Hoe deze ijstijd het land tekende en wat er leefde, leggen de boswachters uit tijdens de wandeling. De start is om 14.00 uur op de parkeerplaats bij de schaapskooi aan het einde van de Droefakkers in Loenen. De wandeling duurt ongeveer twee uur. Deelname kost 5 euro, kinderen van vier tot en met twaalf jaar betalen 2,50 euro en donateurs mogen gratis mee. Reserveren is niet nodig. Meer informatie is verkrijgbaar bij Herman Heskamp, tel. 06-16862394 of Chris Holtslag, tel. 0313-653113.

Foto: Rob van ’t Zelfde

www.glk.nl/activiteiten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.