IJspret in Dierense speeltuin

DIEREN – Zodra de vorst zich aankondigt, staan de vrijwilligers van de Dierense speeltuin paraat. Ze spuiten water op de verkeersbaan, dat met elke nacht vorst zorgvuldig wordt bijgewerkt. Elke keer komt er een klein laagje ijs bij tot het dik genoeg is en het als een lopend vuurtje door Dieren gonst: ‘de ijsbaan is open!’

Dinsdagmiddag kon er voor het eerst worden geschaatst en ook woensdag werd er flink gebruik gemaakt van de ijsvloer. Zo draaiden de leerlingen van basisschool De Wensvogel al lekker rondjes. En waar de een de slag gauw te pakken had, lag een ander met regelmaat met de billen op het ijs. Maar schaatstalent of niet, iedereen had de grootste pret.
Ook vandaag is de ijsbaan weer geopend. Op de Facebook-pagina van de Dierense Speeltuin Vereniging staat telkens het laatste nieuws en zijn de openingstijden van de baan te vinden.

Foto: Linda Peppelman

 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.