Home / Rheden-Regiobode / Hulpbisschop Mgr. Woorts zondag in Dieren

Hulpbisschop Mgr. Woorts zondag in Dieren

DIEREN – Op zondagmorgen 27 januari zal hulpbisschop Mgr. Drs. H.W. Woorts van het Aartsbisdom Utrecht celebrant zijn tijdens de eucharistieviering in de Emmaüskerk te Dieren. Hij heeft dan de leiding en wordt daarbij geassisteerd door diaken Ronald Heinen van de Eusebiusparochie.

Woorts studeerde wijsbegeerte en theologie aan de Katholiek Theologische Universiteit Amsterdam en rondde deze studies af, als student van het Ariënskonvikt, aan de Katholieke Theologische Universiteit in Utrecht. Hij werd op 22 februari 1992 tot priester gewijd. Na pastoraten in onder meer Doetinchem, Raalte, Dalfsen, Hardenberg en de Utrechtse Heuvelrug werd hij in 2009 benoemd tot bisschoppelijk vicaris voor het vicariaat Utrecht. In 2009 volgde zijn benoeming tot hulpbisschop. Woorts doceert geschiedenis van de kerkelijke kunst aan verscheidene seminaries.
De viering begint om 9.30 uur in de RK kerk aan de Rode Kruislaan 2 te Dieren.

Lees ook

Jongerenraad Rozendaal

ROZENDAAL – De jongerenraad van de gemeente Rozendaal komt woensdag 19 mei bijeen. De gemeente …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.