Hulde voor zestig jaar koffieschenken voor Eendracht

EERBEEK – In de geschiedenis van Eendracht Eerbeek komt het vaker voor dat vrijwilligers jarenlang achter de schermen helpen, maar zestig jaar koffieschenken is zelfs voor het Eerbeekse orkest uitzonderlijk. Annie te Winkel en Lien de Wit deden het met veel plezier, maar donderdag 17 januari was voor hen de laatste keer.

Als vrouwen van de muzikanten Wim te Winkel, slagwerker, en Teun de Wit, hoornist, hielpen Annie te Winkel en Lien de Wit vanaf het begin van de jaren zestig Eendracht met allerlei organisatorische zaken. Naast het koffieschenken in de pauzes van repetities en het verzorgen van de lunch tijdens repetitiedagen hoorde daar ook tal van geldinzamelingsacties bij. Op veel Eerbeekse braderieën stonden zij met vrouwen van andere muzikanten met het kurkenspel en wisten zo een mooi zakcentje voor de vereniging te verdienen.

De afgelopen jaren waren Annie en Lien graag geziene gasten tijdens de repetities van de orkesten van Eendracht. De muzikanten voelden zich helemaal thuis als het tweetal de koffie kwam verzorgen. Gezelligheid, warmte én de vertegenwoordiging van een groot deel van de geschiedenis van Eendracht was op die manier aanwezig op de woensdag- en donderdagavond.
“Nu is het tijd om het stokje over te dragen aan de meer jeugdige vrijwilligers” aldus Lien de Wit. “We hebben het al die jaren met zeer veel plezier gedaan en blijven graag naar alle concerten en feesten van Eendracht komen, maar het koffieschenken laten we nu achter ons”. Henk Wensink, coördinator van de koffieschenkers van Eendracht bedankte Annie en Lien met een hartverwarmende toespraak én een bijpassend thee-pakket als cadeau: Lady Grey.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.