Hovenierswedstrijd bij Aeres MBO Velp

VELP – Tijdens het Open Huis van Aeres MBO Velp op vrijdag 18 januari houdt de school de Skills kwalificatiewedstrijd voor Hoveniers. Vrijdagochtend start de wedstrijd voor de vier teams met het aanleggen van het tuinontwerp van Emiel Versluis van Vis à Vis Ontwerpers.

De teams die hier gaan strijden komen van Helicon Boxtel, Wellantcollege Houten, Zone.college en Aeres MBO Velp. De wedstrijd staat in het teken van ‘de levende tuin’. Een levende tuin is een tuin die optimaal is ontwikkeld als het gaat om het gebruik van duurzame materialen en om manieren die de natuur en welzijn tegemoet komen. Een tuin die veel ingrediënten in zich heeft om de klimaatadaptatie te bewerkstelligen. Zaterdag 19 januari is om 16.30 uur de prijsuitreiking.
Op vier plaatsen in het land, Hardenberg, Velp, Maasland en Nijmegen, nemen de zestien teams het tegen elkaar op om een deelnameplaats te veroveren voor de nationale finale tijdens de beurs TuinIdee, die plaatsvindt van 2 tot en met 24 februari in Den Bosch. Inzet is de titel Nederlands Kampioen 2019 en het daarbij behorende ticket voor de WorldSkills 2019 in Kazan (Rusland).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.