Home / Brummen-Regiobode / Hoenderloo’s talent in De Kleine Arcke

Hoenderloo’s talent in De Kleine Arcke

HOENDERLOO – Iedereen kan wel wat. Niet allemaal hetzelfde of evenveel, maar iedereen heeft talenten. Dat is het motto van Hoenderloo’s Got Talent.

In Museum de Kleine Arcke in Hoenderloo is de komende maanden Hoenderloo’s talent te zien op velerlei gebieden. Het museum is elke tweede zondag van de maand geopend en elke keer is er iets anders te zien of doen. Het programma voor de eerste helft van het jaar is bijna rond. Afgetrapt wordt op zondag 13 januari met een fotoexpositie. De natuurfoto’s zijn gemaakt door jongeren van Pluryn. Ook wordt er informatie gegeven over de kunstroute die Pluryn dit jaar gaat ontwikkelen.
Daarnaast staan er lezingen op het programma. Wim Wolfswinkel vertelt over Brinkenberg en het begin van Hoenderloo en Margriet Schol over onderduiken in Hoenderloo. Vijfentwintig jaar na het overlijden van A. den Doolaard staat A. Koevoet stil bij de blijvende betekenis van de beroemdste Hoenderlooër. Tiny Janssen laat de veelzijdigheid van haar kunstenaarschap zien en Arend Jetten is in zijn archieven op zoek naar de hoogtepunten om die te delen in de vorm van een expositie met mooie verhalen. Wim van Mourik en Gerda Vink tonen hun collectie prentbriefkaarten en Hoenderloo-memorabilia. “Met een aantal dorpsgenoten zijn we nog in gesprek. Hoenderloo heeft genoeg verrassend talent om met deze formule nog lang vooruit te kunnen”, aldus de organisatie.

Museum De Kleine Arcke is gevestigd aan de Heldringsweg 17. Het museum is elke tweede zondag van de maand geopend van 11.00 tot 15.00 uur.

www.museumdekleinearcke.nl

Lees ook

’60 Km/uur is mooi begin voor veiliger weg langs kanaal’

Buurtbewoner blij met eerste stappen in verkeerssituatie LIEREN – Laat het grote plan even los, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.