Het European Danzón Orchestra in de Kapel Ellecom

ELLECOM – Het European Danzón Orchestra geeft zondag 20 januari om 16.00 uur een jubileumconcert in de Kapel in Ellecom. De deuren zijn vanaf 15.30 uur geopend. De entree bedraagt 15 euro.

Op 4 oktober 1988 vond in het legendarische Arnhemse George Jazz Café de première plaats van een niet alledaags orkest, het European Danzón Orchestra, dat zich specialiseerde in traditionele Cubaanse muziek. Het orkest bestond uit fluitist en dirigent van orkest De Ereprijs Wim Boerman, violiste van het Charivari trio Anneke Frankenberg, Nederlands toonaangevende jazzviolist Michael Gustorff, pianist en leider van diverse jazzformaties Michiel Braam, bassist en performer Ton van Erp, latin percussionist Vera Groen en oprichter, percussionist en klassiek slagwerker André Groen. Allen bevonden zich destijds in een vroege periode van hun loopbaan. Van Erp werd gaandeweg opgevolgd door Gerard Schoren en in 1997 Braam door Peter van Marle.
Na ongeveer tien jaar stopte het orkest en kwam de focus van de leden op andere projecten te liggen. Nu, dertig jaar na dat eerste concert, kruipt het bloed waar het niet gaan kan en is het tijd voor enkele jubileumconcerten. Het orkest zal tijdens het concert in Ellecom een selectie van schitterende danzónes ten gehore brengen; muziek van het in 1991 verschenen album Rompiendo La Rutina en meer. Sabine Vieregge vervangt Gustorff op viool. Gustorff speelt wel mee, op basgitaar. Gezien de grote belangstelling voor dit concert adviseert de organisatie op tijd te komen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.