Halloween Eerbeek deelt uit

EERBEEK – De organisatie van Halloween Eerbeek heeft maandagavond 21 januari flink uitgedeeld. Maar liefst tien lokale doelen kregen uit handen van burgemeester Alex van Hedel een flinke cheque uitgereikt.

De cheques symboliseren een gezamenlijke waarde van 17.500 euro, die Halloween Eerbeek levert aan projecten van deze goede doelen. De bijdrage wordt gefinancierd uit de opbrengsten van de viering van Halloween in Eerbeek afgelopen oktober.
Voorzitter Johan van Zadelhoff blikte tijdens de bijeenkomst terug op de vier weken in oktober vorig jaar waarin het anders zo rustige dorp Eerbeek transformeerde in Ghost Town Eerbeek. De Parade reed drie keer door het centrum, de Scary Skelter Rally werd geopend door wereldkampioen kartrijder Robert de Haan, bij de Halloween Run ging schaatser Stefan Groothuis voorop. Klapper was de Halloween Ride, waar meer dan drieduizend mensen aan deelnamen. Van Zadelhoff dankte alle vrijwilligers die dit mogelijk hebben gemaakt, ook diegenen die niet aanwezig waren, en dat leverde een staande ovatie op voor hun tomeloze en belangeloze inzet.

Ook Alex van Hedel, burgemeester van de gemeente Brummen en in oktober vorig jaar vier weken lang de burgemeester van Ghost Town Eerbeek, dankte in zijn speech, namens de gehele gemeente, alle vrijwilligers die met hun inzet een geweldig evenement voor Eerbeek hebben neergezet en daarmee Eerbeek op de kaart hebben gezet.
Penningmeester Erwin Nijenhuis memoreerde dat doordat het evenement georganiseerd wordt door vrijwilligers en de opkomst bij de verschillende onderdelen opnieuw groot was, Halloween Eerbeek ook na deze editie weer de mogelijkheid had om een aantal lokale projecten te steunen die concreet en tastbaar bijdragen aan het maatschappelijk leven in Eerbeek en omgeving. Hij reikte samen met burgemeester Van Hedel de symbolische cheques uit aan tien verschillende goede doelen en projecten.

Scouting Tapawingo Eerbeek krijgt een bijdrage voor het realiseren van een kampvuurkuil, Gymnastiekvereniging Kracht & Vlugheid voor de aanschaf saltogordels. Er was een bijdrage voor het organiseren van seniorenactiviteiten voor de Vereniging Ouderen Belang Eerbeek. De dansgarde van Carnavalsvereniging de Dwarsliggers in Eerbeek krijgt nieuwe schoenen en muziekvereniging Eendracht wordt geholpen bij de aanschaf van instrumenten. De lokale energiecoöperatie BrummenEnergie krijgt een bijdrage voor de aanschaf van een energiefiets en Pluryn voor de aanschaf van mountainbikes. Kinderboerderij de Kiboe krijgt een bedrag voor renovatie van de dierenverblijven en voor Rotary Eerbeek РZutphen is er een bijdrage in het project Vakantiegeluk. Tot slot krijgt Natuurmonumenten een bedrag voor het realiseren van een bankje in Voorstonden.

De goede doelen zijn geselecteerd op basis van de voorwaarden die Halloween Eerbeek hanteert om in aanmerking te komen voor een bijdrage. Het moet gaan om een concreet en tastbaar project met een maatschappelijk en lokaal karakter, zonder commercieel belang. Bovendien draagt de organisatie zelf ook minimaal 50 procent bij aan de kosten van het project en heeft ze meegewerkt aan de organisatie van Halloween Eerbeek 2018.
De volgende editie van Halloween Eerbeek is in oktober 2020.

Foto: Gerrit van de Pol

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.