Home / Rheden-Regiobode / Grinthuizen in actie voor buurt-AED

Grinthuizen in actie voor buurt-AED

RHEDEN – Inwoners van de wijk Grinthuizen in Rheden zijn een actie gestart. Zij willen geld ophalen om een AED in de buurt te kunnen realiseren.

De bewoners van de wijk willen een automatische externe defibrillator (AED) op een centraal punt in de wijk. Deze AED wordt aangemeld bij het oproepsysteem voor burgerhulpverleners en is dan dag en nacht beschikbaar. Zodra iemand in de buurt een hartstilstand meldt bij 112, krijgen burgerhulpverleners een oproep. Zij kunnen de AED ophalen en eerste hulp toepassen tot de ambulance arriveert. Een burgerhulpverlener is iemand die een cursus reanimatie heeft gevolgd en zich heeft aangemeld via www.hartslagnu.nl.
Een AED kan levens redden. Daarom willen de buurtbewoners geld ophalen om er één in de buurt te kunnen plaatsen. De actie is getiteld Steenslag Rheden en te vinden op www.buurtaed.nl.

Elk jaar krijgen zo’n 17.000 mensen in Nederland een hartstilstand buiten het ziekenhuis. De kans op overleven is het grootst als binnen 6 minuten gestart wordt met reanimeren met een AED. Het lukt de ambulance meestal niet om binnen die tijd aanwezig te zijn bij het slachtoffer. Daarom is het belangrijk dat er in elke buurt een AED aanwezig is
Om van heel Nederland een ‘6-minutenzone’ te maken, zijn 30.000 AED’s nodig die dag en nacht beschikbaar zijn en zijn aangemeld bij oproepsysteem HartslagNu. Op dit moment zijn in Nederland 15.000 AED’s aangemeld bij het oproepsysteem, waarvan er 10.000 dag en nacht beschikbaar zijn. Deze actie voor een buurt-AED-actie draagt bij aan het realiseren van deze landelijke 6-minutenzone.

www.buurtaed.nl

Lees ook

Rhedense akkerranden ingezaaid met kruidenmengsel

GEM. RHEDEN – De randen van een flink aantal Rhedense akkers zijn over een paar …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.