Home / Rheden-Regiobode / Gemeenten aan de slag met regionale woonagenda

Gemeenten aan de slag met regionale woonagenda

REGIO – Gemeenten in de regio Arnhem hebben onlangs met elkaar afgesproken hoe zij in 2019 een start kunnen maken met het uitvoeren van de ambities uit de Subregionale Woonagenda Arnhem en omstreken 2017-2027. Ook Rheden en Rozendaal zijn hierbij betrokken.

De Subregionale Woonagenda Arnhem en Omstreken is een samenwerking tussen de gemeenten Arnhem, Rheden, Rozendaal, Lingewaard, Overbetuwe en Renkum. De gemeenten hebben concrete acties geformuleerd, met één of meerdere gemeenten als trekker. Provincie Gelderland is partner in de uitvoering van de woonagenda.
Dit overleg vinden de deelnemende gemeenten nodig omdat de woningmarkt zich niet aan gemeentegrenzen houdt. “Mensen zoeken naar een woning die groter of juist kleiner is, al naar gelang leeftijd, budget of gezinssamenstelling. Door in de regio te werken aan divers woonaanbod, blijft er voor woningzoekenden voldoende keuze”, laten de gemeenten weten.

De gemeenten willen wendbaar kunnen sturen en verantwoord versnellen. De woningmarkt trekt aan en tekorten aan bepaalde typen woningen moeten versneld worden ingelopen. In de zes gemeenten zullen tot 2027 zo’n 13.500 woningen worden gebouwd, met een versnelling in de eerste vijf jaar. Uitgangspunt is dat bij nieuwe woningbouwplannen woningen zonder aardgasaansluiting worden gebouwd. Nieuwe plannen moeten een aanvulling zijn op de bestaande woningen in de regio. Verouderde woningen van slechte kwaliteit moeten worden verduurzaamd zodat ze weer jarenlang mee kunnen. Woningen moeten bovendien levensloopbestendig zijn.
De gemeenten hebben onderling spelregels afgesproken. Zo maken ze ieder jaarlijks een overzicht van hun eigen woningprogramma, stellen gezamenlijk een subregionale voortgangsnotitie op voor de provincie en bespreken met elkaar initiatieven voor uitbreiding.

Lees ook

Eenzijdig ongeval in tunnelbak in Dieren

DIEREN – In de de tunnelbak op de Burgermeester de Bruinstraat in Dieren heeft zaterdag …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.