Home / Rheden-Regiobode / Film Le Fils bij Ons Raadhuis

Film Le Fils bij Ons Raadhuis

VELP – In Ons Raadhuis aan de Nieuwstraat 1 in Velp wordt iedere derde donderdag van de maand een film vertoond. Op donderdag 24 januari is het de film Le Fils van de gebroeders Dardenne.

De film gaat over Olivier, die als timmerinstructeur werkt in een instelling voor beroepsonderwijs voor jongeren. Als de zestienjarige Francis in het centrum aankomt, raakt Olivier helemaal in de war. Zonder dat Francis dit weet, is hij ooit betrokken geweest bij een tragische gebeurtenis in Oliviers leven. Olivier raakt geobsedeerd door de jongen en begint hem te stalken.
In deze film speelt de camera een bijzondere rol. De opnames zijn gemaakt met een handcamera die dicht op de acteurs filmt. Daardoor lijkt het of de film ‘beweegt’ en dichtbij komt hoe je zelf dingen ziet, ervaart en ondergaat. Maar hoe spannend en dubbelzinnig ook, Le Fils is géén thriller. Het is een film over de manier waarop mensen hun innerlijke demonen het hoofd bieden. Over de onzekerheid die het zetten van zware, belangrijke stappen met zich meebrengt, omdat de consequenties vaak niet te overzien zijn.
De film begint om 14.00 uur. De entree bedraagt 3 euro.

www.onsraadhuis.com

Lees ook

Fietser geschept door auto in Laag-Soeren

LAAG-SOEREN – Op de kruising van de Badhuislaan met de Harderwijkerweg in Laag-Soeren heeft woensdagavond …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.