Home / Doesburg-Regiobode / Extra filmvertoning Bankier van het verzet

Extra filmvertoning Bankier van het verzet

DOESBURG – Wegens enorme belangstelling vertoont Filmhuis Doesburg op zondag 27 januari om 20.00 uur nogmaals Bankier van het Verzet. Dit is een spannende oorlogsfilm over een ‘vergeten’ verzetsheld.

Als bankier Walraven van Hall in de Tweede Wereldoorlog wordt gevraagd of hij zijn financiële contacten voor het verzet wil inzetten, aarzelt hij niet lang. Samen met zijn broer, Gijs van Hall, bedenkt hij een riskante constructie om grote leningen af te sluiten waarmee het verzet gefinancierd kan worden. Als dat niet genoeg is, plegen de broers de grootste bankfraude uit de Nederlandse geschiedenis: tientallen miljoenen guldens worden onder het oog van de bezetters de Nederlandse bank uit gesluisd.
Regisseur Joram Lürsen maakt het ‘papieren verzet’ van de broers spannend en dynamisch met scènes waarin koffertjes worden uitgewisseld en koeriersters in hun fietsframe de vele bankbiljetten door het land verspreiden.

filmhuis-doesburg.nl

Lees ook

Welfare in Angerlo

ANGERLO – De dames en heren van de Welfare in Angerlo komen woensdag 26 februari …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.