Home / Doesburg-Regiobode / Erepenning van Doesburg voor Teja Peters

Erepenning van Doesburg voor Teja Peters

DOESBURG – Teja Peters ontving zaterdag 12 januari de erepenning van de gemeente Doesburg. Ze kreeg de penning uit handen van burgemeester Loes van der Meijs.

Teja Peters kreeg de erepenning als blijk van waardering voor haar verdiensten als manager van de Gasthuiskerk en haar vele overige activiteiten in Doesburg. Vele sprekers roemden haar tomeloze inzet om van de Gasthuiskerk het meest mooie en gezellige kleine theater van Nederland te maken.
Met veel energie en mensenkennis wist Teja een enthousiast team vrijwilligers om zich heen te verzamelen, die – elk met hun eigen inbreng – garant staan voor een goede gang van zaken in de Gasthuiskerk. Door Teja haar aanpak ontstond in de Gasthuiskerk een gastvrij klimaat, dat zowel door bezoekers als door optredende artiesten werd gewaardeerd. De ANWB betitelde in 2018 de Gasthuiskerk als ‘meest gastvrije kleine theater in Nederland’. Een voorbeeld of verder gaan op gebaande wegen was er niet bij, van de grond af heeft Teja de Gasthuiskerk gebracht tot wat het nu is. Een prestatie die de erepenning meer dan rechtvaardigt, zo werd duidelijk tijdens de feestelijke uitreiking tijdens haar afscheidsreceptie, Teja neemt afscheid van de kerk.

Overigens was Teja Peters niet alleen actief in de Gasthuiskerk. Zij was van 2009 tot 2014 voorzitter en mede-oprichter van de Stichting Wijkraad Binnenstad. In 2009 en 2010 ondersteunde ze prof. dr. J.W. Vasbinder in de periode dat het Instituut Para Limes zich vestigde in het Arsenaal. Van 2010 tot 2012 initieerde en organiseerde zij Het Danscafé Doesburg. In 2011 en 2012 was ze gastvrouw van Jongerencentrum 0313. Ook is zij de initiatiefneemster van de hanging baskets in de binnenstad. Tot op heden is Teja Peters actief in de Vrouwentafel Doesburg.

Dat veel mensen Teja een zeer warm hart toedragen, bleek wel uit het feit dat de Gasthuiskerk zaterdag helemaal vol was met mensen die haar nog eens hier de hand wilden drukken en haar bedanken voor de vele mooie jaren en alles wat zij voor de stad heeft betekend.

Foto: Hanny ten Dolle

Lees ook

Doesburgse raad stelt RES 1.0 vast, maar heeft aandachtspunten

DOESBURG – De RES 1.0 voor de regio Arnhem-Nijmegen is onlangs vastgesteld. Hierin geven de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.