Home / Brummen-Regiobode / Eerbeekse topsporters gehuldigd tijdens nieuwjaarsreceptie

Eerbeekse topsporters gehuldigd tijdens nieuwjaarsreceptie

BRUMMEN – Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Brummen, op woensdag 2 januari, zijn drie topsporters uit de gemeente gehuldigd. Sam Ligtlee, Robert de Haan en Elis Ligtlee zijn door burgemeester Alex van Hedel in het zonnetje gezet voor hun sportieve prestaties in het afgelopen jaar.

De nieuwjaarsreceptie stond volledig in het teken van sport. Van Hedel stond onder andere even stil bij het feit dat ook topsporters ooit zijn begonnen in hun eigen dorp, bij een lokale vereniging of met een balletje op straat. “Sport is in Nederland, in Brummen, dichtbij huis en laagdrempelig”, sprak hij trots. Maar hoewel de gemeente Brummen sport en beweging stimuleert en faciliteert, “de eerste stap moet vanuit jezelf komen”, aldus Van Hedel. Reden genoeg om drie sporters uit Eerbeek te huldigen die het afgelopen jaar topprestaties hebben geleverd.

Baanwielrenner Sam Ligtlee werd in 2013 al kampioen bij de junioren op de onderdelen sprint en 1 kilometer tijdrit. Sinds 2017 komt hij uit bij de senioren en daarmee toont hij progressie in zijn fabuleuze capaciteiten. Tijdens de Europese kampioenschappen baanwielrennen, onderdeel 1 kilometer tijdrijden, won hij in Engeland brons en op 19 oktober in Frankrijk veroverde hij goud bij de teamsprint.

Robert de Haan is Brummens jongste toptalent. Met zijn twaalf jaar kan hij al meerdere prestaties op zijn naam schrijven. Vorige maand werd zij zelfs wereldkampioen karten in Brazilië. Robert is nu al een kartkanjer op het hoogste niveau en een veelbelovend talent voor de vermaarde Formule1. “Toekomstig concurrent of opvolger voor Max Verstappen”, aldus burgemeester Van Hedel.

Voor baanwielrenster Elis Ligtlee had deze huldiging een bijzondere aanleiding. Ze heeft pasgeleden aangekondigd te stoppen met de topsport. Een besluit waar Van Hedel veel respect voor heeft. “Met zoveel karakter, lacht een nieuwe toekomst haar toe.” De burgemeester somde nog even op wat Elis in haar sportcarrière allemaal heeft bereikt: ze won al 15 medailles bij Nederlandse Kampioenschappen, 28 medailles bij Europese Kampioenschappen, één wereldbekeroverwinning, vier medailles bij Wereld Kampioenschappen en een Olympische Titel, het felbegeerde goud. In 2018 won zij tot slot de bronzen medaille tijdens de Wereldkampioenschappen baanwielrennen op het onderdeel 500 meter tijdrit. “Haar topprestaties op de fiets zijn onvergetelijk, met als hoogtepunt het goud tijdens de Olympische Spelen in Rio de Janeiro 2016.”

Foto: Léontine van Geffen – Lamers

Lees ook

55Plus Soos moet nog even wachten

LOENEN – Bij het ontmoetingscentrum De Bruisbeek in Loenen is met ingang van 7 juni …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.