Home / Doesburg-Regiobode / Echtpaar Bosman 60 jaar getrouwd

Echtpaar Bosman 60 jaar getrouwd

DOESBURG – Zondag 30 december was het echtpaar Bosman uit Doesburg 60 jaar getrouwd. Loco-burgemeester Ellen Mulder bracht het echtpaar namens de gemeente een bezoek. Dit verraste het echtpaar, want al was het de datum van het burgerlijk huwelijk, voor de kerk waren ze pas in mei getrouwd. En in de Katholieke kerk geldt dat als de officiële datum. De kinderen waren wel op de hoogte zodat de verrassing niet al te onverwacht kwam.

De familie Bosman kent eigenlijk iedereen wel in Doesburg. Het echtpaar is de Blokker-winkel in Doesburg gestart toen ze trouwden. De ouderen uit Doesburg zullen zich misschien nog herinneren dat de winkel in de voorkant van een huis was. In de loop van de jaren werd er stevig uitgebreid tot wat het pand nu is. Hun zoon runt nu de Blokker-winkel.
Meneer en mevrouw Bosman heeft vier kinderen en zeven kleinkinderen. Hard werken en bezig zijn is voor hen altijd gewoon geweest en stilzitten kunnen ze zelfs nu nog niet. Nadat ze van de Meipoortstraat naar de Bergstraat zijn verhuisd, hebben ze daar met veel buurtgenoten zo’n 23 jaar veel gewandeld. Mevrouw Bosman kon ook niet stilzitten en breidde mutsen en sjaals voor de hele familie en iedereen die dit maar wilde. Een leuke familietraditie is dat alle kinderen en kleinkinderen voor de verjaardag een envelop met inhoud krijgen en een zelfgebakken appeltaart. De kinderen van het echtpaar beamen dat een verjaardag ook echt niet zonder deze heerlijke appeltaart kan.

Foto: Hanny ten Dolle

Lees ook

Leer de oude schildertechnieken bij Boulevard Magenta

LAAG-SOEREN – Schilderen is een ambacht en iedereen kan het leren. Dat is de overtuiging …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.