Dwarsliggers openen seizoen met Uurtjes Veuraf

EERBEEK – Met een andere invulling en een nieuwe naam zijn de Dwarsliggers het seizoen gestart met een feestavond onder de naam Uurtjes Veuraf. Geen bonte avond zoals tot vorig jaar op het Prinsenbal de traditie was, maar een gezellige feestavond met een Hollands tintje.

Er waren maar liefst vijf gastverenigingen die het feestje meevierden: ‘t Sleutelveugeltjen met Stadsprins John 1e en de Klutsers ook met een Prins John, beiden uit Apeldoorn. De Zuidervestzakjes uit Ugchelen kwamen met Prins Herman, uit Zevenaar waren er de Griethtreejers met Prins Wilco 1e en uit Utrecht De Groene Garde Laers met Prins Bon. De zaal bij Residentie de Korenmolen was daarmee behoorlijk vol en het werd één groot feest en een geweldig begin van het nieuwe carnavalsseizoen.

Na de opkomst van alle geüniformeerden en de eigen Hoogheden, Prins André den Eerste, Prinses Marieke, Adjudant Martin en Hofdame Miriam, werd de avond officieel geopend met het zingen van het lijflied door alle aanwezigen. Dansgardes de Wishles en de Railrunners dansten deze avond wederom de sterren van de hemel. Toen om 22.00 uur de jeugdige feestvierders naar huis gingen, werden ze door iedereen in de zaal uitgezwaaid met het Kinderen voor Kinderen-nummer Doe je handen maar omhoog en beweeg van links naar rechts.
Het hoogtepunt van deze avond was voor velen het optreden van het duo Super Hollands. Hierbij ging de hele zaal uit zijn dak en zong uit volle borst mee, waarschijnlijk is menigeen dan ook zijn stem daarbij kwijtgeraakt. DJ Rinke zorgde ook de rest van de avond voor Hollandse muziek en dat dit een goede keus was van de organisatie, bleek uit de vele polonaises die er werden gelopen. Het bleef dan ook tot het einde van de avond gezellig Hollands druk.

De volgende activiteit is op zondag 17 februari, dan is er het 55+ Carnaval bij de Korenmolen en tevens de ludieke overdracht van ’t Dwarsliggersdörpse Buukske. Meer informatie over het carnavalsprogramma en foto’s van Uurtjes Veuraf zijn te vinden op www.cvdedwarsliggers.com.

Foto: Han Uenk

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.