Home / Nieuws / DVOV weer vijf scheidsrechters rijker

DVOV weer vijf scheidsrechters rijker

VELP – Voetbalvereniging DVOV uit Velp is vijf verenigingsscheidrechters rijker. Zij behaalden hiervoor in december een diploma van de KNVB-opleiding Verenigingsscheidsrechter. Dit is een nieuwe opleiding die ontwikkeld is door de KNVB voor het fluiten bij de eigen vereniging. De leeftijd voor deelname aan de opleiding is verlaagd van zestien naar veertien jaar en er zijn vier in plaats van zeven bijeenkomsten. De cursisten moesten op de tweede avond al vol aan de bak om meteen in de praktijk te leren fluiten. Namens DVOV deden Harrie Haverkamp, Bryan Pirovano, Jan Richter, Wessel Gerritsen en Danique Lücker mee. Zij hebben allemaal na vier maanden hard werken hun diploma gehaald en zijn vanaf nu dus gediplomeerd BOS verenigingsscheidsrechter. Dit alles had natuurlijk niet zo goed kunnen verlopen zonder de inzet van de gediplomeerde scheidsrechterbegeleiders van DVOV: Hans van Holland, Licio Vitofrancesco en Bas Kaptein. In totaal beschikt DVOV nu over dertig gediplomeerde scheidsrechters die zowel de pupillen en junioren als senioren kunnen fluiten.

Lees ook

Enthousiast drietal gaat voor meer kunst en cultuur in Eerbeek

EERBEEK – Ineke van Elk, Geke Luca en Henk Steinvoort hebben de handen ineen geslagen. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.