Home / Brummen-Regiobode / Drinkwatercampagne bij zwemlessen gestart

Drinkwatercampagne bij zwemlessen gestart

BRUMMEN / EERBEEK – De gemeente Brummen is begin januari samen met Ermelo, Hattem en Nunspeet gestart met een drinkwatercampagne. Doel van deze regionale campagne is kinderen verleiden om voor en na de zwemles water te drinken in plaats van een zoet drankje.

De campagne is ontwikkeld door de vier JOGG-gemeenten (Jongeren Op Gezond Gewicht), in samenwerking met GGD Noord- en Oost-Gelderland en loopt door tot de zomerperiode. De campagne richt zich op alle vier- tot zesjarige kinderen die in de deelnemende zwembaden zwemles volgen voor diploma A en B. Het is de bedoeling om er spelenderwijs voor te zorgen dat kinderen water drinken voor en/of na de zwemles. Want water drinken is gezond, beter voor het gewicht èn beter voor de tanden van kinderen. Gezonde en fitte kinderen bewegen beter. En kinderen die beter bewegen, halen makkelijker hun zwemdiploma.

In de campagne staan drie Waterhelden centraal; Spetter de octopus, Spatter de dolfijn en Spater de krab. Christien Pieterse van de GGD legt uit: “Deze Waterhelden beleven allemaal avonturen in en rond het water. Van deze avonturen krijgen zij dorst. En die dorst lessen zij door water te drinken. We hopen dat de kinderen de Waterhelden en hun wateravonturen leuk vinden. Zo leuk, dat ze ook een waterdrinkende Waterheld willen worden. Elke maand krijgen de kinderen in het zwembad een nieuw avontuur van de Waterhelden. ”
Zwembad Rhienderoord in Brummen en zwembad Coldenhove in Eerbeek doen voor de tweede keer mee aan de campagne.

Lees ook

Baader langer sponsor van Sportclub Doesburg

DOESBURG – Baader, voorheen Linco Food Systems, gevestigd aan de Broekhuizenweg in Doesburg, heeft de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.