Home / Doesburg-Regiobode / Doesburgse kegelaars op het erepodium

Doesburgse kegelaars op het erepodium

DOESBURG – De 24-jarige Doesburge kegelaarster Sanne de Wild van HZP is op zaterdag 19 januari kampioen geworden in de Finale B-klasse Persoonlijke Wedstrijden Dames van de Oost Gelderse Kegelbond. In het Kegelcentrum Doesborgh bleek Sanne met 473 van de 600 om te gooien kegels te sterk voor haar naaste concurrente, Marian Arendsen uit Varsseveld, die 456 hout behaalde. Brenda Thomissen van het Doesburgse BPR bezette de derde plaats met 449 hout.
Dat Sanne een kegeltalent is, bleek al tijdens de Nationale Jeugdkampioenschappen Kegelen op 5 november 2017 in Delft, waar ze als derde eindigde. Bij de selectiewedstrijden voor deze finale, een week eerder gehouden in Aalten, kwam Ria Jansen van ONA op de eerste plaats. Zij werd gevolgd door Marian Arendsen, die ook toen tweede werd. Sanne de Wild nam hier de derde plaats in. Het bleef dus spannend tot het eind.
In de C-klasse Dames werd Ans Verstege, eveneens van BPR, kampioen met 390 hout. In Aalten werd Jaap Ostermeier van Alles Om, ook op 19 januari, derde in de Finale Heren B-klasse met 466 hout.

Lees ook

Energieloket Zevenaar open voor vragen

GEM.ZEVENAAR – Inwoners van de gemeente Zevenaar kunnen via het Energieloket Zevenaar gratis hun vragen …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.